«Τι θα φέρει μια έξοδος των Ελλήνων από την Ευρωζώνη;», διερωτάται ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν σε σημερινή του συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα «Χόιτε», στην οποία επισημαίνει ότι με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ έχουν διαφορετικές γνώμες στο θέμα της Ελλάδας.

«Εάν η Αθήνα επαναφέρει τη δραχμή, η οποία δεν έχει καμία αξία, οι Έλληνες δεν θα μπορούν να πληρώσουν όχι μόνον τα χρέη τους αλλά ούτε τα νοσοκομεία και τα σχολεία», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Βέρνερ Φάιμαν.

Ταυτόχρονα, ο Αυστριακός καγκελάριος καταδικάζει ως «πλήρως ακατανόητη την ιδέα ορισμένων Ευρωπαίων ηγετών να αναμιγνύονται πριν από μια εκλογική αναμέτρηση».

Ο Αυστριακός καγκελάριος, σε παρεμβάσειςε του τόσο προχθές, Τετάρτη, όσο και τη Δευτέρα, είχε είχε καταδικάσει ως «περισσότερο από περιττή» και ως «ασέβεια απέναντι στους Έλληνες ψηφοφόρους, όπως επίσης και απέναντι στους Ευρωπαίους πολίτες», την αναζωπυρωθείσα συζήτηση για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, διαμηνύοντας ότι «ο ελληνικός λαός έχει το δικαίωμα να εκλέξει μία Βουλή και μία κυβέρνηση, όπως αυτός θεωρεί σωστό».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.