Οι τελευταίες δυσμενείς εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων και οι προοπτικές που υπάρχουν, δεδομένων των ασφυκτικών πιέσεων που δέχεται η Αθήνα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της δίωρης συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γκίκα Χαρδούβελη, που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11:00.

Ο κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος προτίμησαν κατά την αποχώρησή τους από το Μέγαρο Μαξίμου να μην προχωρήσουν σε δηλώσεις, ενώ ο Γκίκας Χαρδούβελης, ερωτηθείς αν θα αποσταλεί σήμερα στους εκπροσώπους των δανειστών, το e-mail του οικονομικού επιτελείου με τις διευκρινίσεις επί των προτάσεων της Αθήνας, αρκέστηκε να πει πως «θα γίνουν όλα με τη σειρά τους».

Η συνάντηση των τριών έγινε στον απόηχο του συζητήσεων για παράταση του μνημονίου, η οποία μπορεί να φτάσει τους έξι μήνες, αλλά και των πιέσεων που ασκεί η ευρωζώνη, η οποία δίνει προθεσμία μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, προκειμένου η κυβέρνηση να προχωρήσει σε συνεννόηση και ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Την ίδια στιγμή διακινούνται πληροφορίες πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απαιτεί επιπλέον μέτρα για τη διετία 2016 – 2017, τα οποία προς το παρόν τουλάχιστον, η κυβέρνηση δεν δείχνει να αποδέχεται.

Αναφορικά με το απαντητικό e-mail της κυβέρνησης προς τους δανειστές, αυτό δεν εστάλη υπό τον φόβο νέων διαρροών, όπως έχει ήδη συμβεί δύο φορές. Το e-mail, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, έτοιμο και είναι εξαιρετικά πιθανό να σταλεί ακόμη και σήμερα. Δεν αποκλείεται ωστόσο να αποφασιστεί οι όποιες διευκρινίσεις ως προς τα μέτρα που προτάθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα να συζητηθούν κατ’ ευθείαν στο Eurogroup που συνεδριάζει στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Δευτέρα.