Τη διάθεση πρόσθετης πίστωσης ύψους 20 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο πλαίσιο προγράμματος ενίσχυσης που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα & Επιχειρηματικότητα» ενέκρινε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας. Σημειώνεται πως με τη νέα πρόσθετη πίστωση το συνολικό ποσό της ετήσιας πίστωσης ανέρχεται πλέον σε 135 εκατ. ευρώ.

Τα 20 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν εντός του Δεκεμβρίου σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δικαιούχους της δράσης του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου – υπηρεσιών».

Με την πρόσθετη αυτή πίστωση δημιουργούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη συνέχιση της χρηματοδότησης εντός του Δεκεμβρίου περίπου 500.000, οι οποίες έχουν προχωρήσει σε σημαντικό ποσοστό υλοποίησης ή και ολοκλήρωσης των επενδυτικών τους σχεδίων.

Τα επενδυτικά σχέδια αφορούν σε επενδύσεις αγοράς παγίων, εξοπλισμού, αλλά και σε συμβουλευτικές υπηρεσίες, κ.α., στον κλάδο των Υπηρεσιών ύψους 20.000 – 100.000 ευρώ, στον τομέα της Μεταποίησης ύψους 30.000 – 300.000 ευρώ και στον τομέα του Τουρισμού ύψους 20.000 – 300.000 ευρώ.