Μόδιστροι σε… απόγνωση για τη λιτότητα που συρρικνώνει τα κέρδη τους! Ο γερμανικός οίκος μόδας Hugo Boss βλέπει δραστική μείωση των προβλεπόμενων κερδών για το 2014 και κατηγορεί ευθέως τις πολιτικές λιτότητας στην ευρωπαϊκή περιφέρεια που οδηγούν σε ιδιαίτερα χαμηλές πωλήσεις των προϊόντων του.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, ο διάσημος οίκος αναμένει για φέτος αύξηση των πωλήσεων μόνο κατά 6-8% και στα κέρδη μια μικρή αύξηση της τάξης του 5-7%. Τα νούμερα είναι πολύ κάτω σε σχέση με αυτά που είχαν προβλέψει οι αναλυτές της εταιρείας.

«Τις τελευταίες εβδομάδες οι επιχειρήσεις μας νιώθουν έντονα τα αποτελέσματα των μειωμένων αποτελεσμάτων στην ευρωπαϊκό τομέα και την πίεση που δεχόμαστε στην Ασία», σημείωνε ο γενικός διευθυντής του οίκου, Κάους-Ντίτριχ Λαρς, λέγοντας πώς οι αυξανόμενες προκλήσεις των μακροοικονομικών δεδομένων και η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρώπη, έχει οδηγήσει σε αυτή την αρνητική εικόνα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian, η εταιρεία προσπαθεί να αντισταθμίσει τις απώλειες στην Ευρώπη με τις αυξανόμενες πωλήσεις στις ΗΠΑ και την Κίνα. Ο διάσημος οίκος ανησυχεί για την κατάσταση στην Ευρώπη βλέποντας τα προϊόντα του να μένουν στα ράφια.