Περισσότερα από 150 εταιρείες- μέλη αριθμεί πλέον ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GRECA, Greek e-Commerce Association), όπως ανακοίνωσε.

Ειδικότερα, τα μέλη του GRECA, ηλεκτρονικά καταστήματα αλλά και πάροχοι υπηρεσιών προς αυτά, πραγματοποιούν, συνολικά, τζίρο άνω του 1,2 δισ. ευρώ ετησίως σε πωλήσεις λιανικής μέσω διαδικτύου (B2C online) σε όλους τους κλάδους του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ο GRECA έχει προγραμματίσει για το επόμενο τρίμηνο ενέργειες δικτύωσης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης των μελών του ενώ θα πραγματοποιηθεί και ο εορτασμός της εβδομάδας ηλεκτρονικού εμπορίου κατά τη διάρκεια της οποίας τα ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shops) θα κάνουν μεγάλες προσφορές. Επίσης θα διοργανώσει, εκδήλωση για τη δικτύωση των στελεχών του κλάδου, υπό τον τίτλο: «eCommerce Networking Day».

Μέλη στον GRECA μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά καταστήματα αλλά και εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες προς αυτά, όπως τράπεζες και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εταιρείες ανάπτυξης διαδικτυακών εφαρμογών, διαφημιστικές και προωθητικές εταιρείες, σύμβουλοι επιχειρήσεων, εταιρείες μεταφορών και logistics, κλπ.