Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει ενημερωθεί από την ελληνική Κυβέρνηση για πρόωρη λήξη του προγράμματος στα τέλη του 2014 ξεκαθάρισε σήμερα από την Ουάσιγκτον ο Διευθυντής Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ Τζέρι Ράϊς.

Ο Ράϊς είπε πως το πρόγραμμα του Ταμείου είναι προγραμματισμένο να λήξει τον Μάρτιο του 2016 και ότι η προσοχή του ΔΝΤ είναι εστιασμένη στην έκτη αξιολόγηση. «Ενδεχόμενη πρόωρη έξοδος της Ελλάδος από το πρόγραμμα του Ταμείου δεν θα απασχολήσει την επικείμενη αξιολόγηση», τόνισε και προσέθεσε : «Όσο εγώ μπορώ να γνωρίζω δεν ετέθη τέτοιο θέμα».

Όταν ρωτήθηκε για το εάν η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει μόνη τις μεταρρυθμίσεις ο Ράϊς είπε πως η προσοχή του Ταμείου επικεντρώνεται στο να γίνει το καλύτερο δυνατό. «Σε κάποιους τομείς έχουμε δει πρόοδο», ανέφερε.

Ο Ράϊς διευκρίνισε πως το κλιμάκιο του ΔΝΤ με επικεφαλής τον Ρίσι Γκογιάλ θα ξεκινήσει την αξιολόγηση στην Ελλάδα στις 30 Σεπτεμβρίου εστιάζοντα στο Προϋπολογισμό 2015 και στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Επιβεβαίωσε πως το κλιμάκιο θα επιστρέψει πίσω στην Ουάσιγκτον για τις εργασίες της Ετήσιας Συνόδου και ανέφερε πως το κλιμάκιο θα επιστρέψει στην Αθήνα αργότερα μέσα στο φθινόπωρο, χωρίς όμως να προσδιορίσει το πότε.