Η Ελλάδα θα προσπαθήσει να πείσει τους διεθνείς πιστωτές της ότι δικαιούται μείωση φόρων μέσα στο 2015, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Η έγκυρη οικονομική εφημερίδα υποστηρίζει ότι αυτός θα είναι ο στόχος της ελληνικής αντιπροσωπείας που μεταβαίνει στο Παρίσι για συνάντηση με τους αξιωματούχους της τρόικας, ενώ τονίζει ότι αν αυτό συμβεί, θα είναι η πρώτη φορά, μετά από έξι χρόνια σκληρής λιτότητας.

Οι Financial Times υποστηρίζουν ότι ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, θα στηρίξει το αίτημα στο επιχείρημα ότι η χώρα είναι πλέον σε καλό δρόμο και θα ξεπεράσει με άνεση τους δημοσιονομικούς της στόχους για φέτος.

Η εφημερίδα επικαλούμενη τον υπουργό Οικονομικών λέει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού θα υπερβεί τον φετινό στόχο του 1,5%, ενώ αναφέρεται και στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ σύμφωνα με τα οποία η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,3% το δεύτερο τρίμηνο του 2014, ποσοστό χαμηλότερο από τις εκτιμήσεις.

Μάλιστα, αναφέρει ότι εάν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις της κεντρικής τράπεζας το ελληνικό ΑΕΠ θα μπορούσε να αυξηθεί φέτος κατά περίπου 1%, χάρη κυρίως στον τουρισμό.