Η εταιρία Equitalia, η οποία έχει αναλάβει την είσπραξη των οφειλών των ιταλών προς το δημόσιο και την τοπική αυτοδιοίκηση, ενέκρινε τη δυνατότητα έγκρισης της αποπληρωμής σε έως και 72 δόσεις των βεβαιωμένων οφειλών τους για τους πολίτες, με τις ανείσπρακτες οφειλές των φορολογούμενων συνολικά στο ιταλικό δημόσιο ανέρχονται σε είκοσι δισεκατομμύρια ευρώ.

Τις περασμένες ημέρες, και το ιταλικό κοινοβούλιο έδωσε το «ελεύθερο» στην πιο «μαλακή» αυτή ρύθμιση αυτή των χρεών.

Οι ενδιαφερόμενοι, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, θα μπορούν να καταθέσουν την σχετική αίτηση μέχρι το τέλος Ιουλίου αλλά το δικαίωμα πρόσβασης στην βαθμιαία αυτή πληρωμή θα αναστέλλεται σε περίπτωση μη καταβολής δυο δόσεων, ακόμη και αν δεν πρόκειται για δυο συνεχόμενους μήνες.

«Θέλουμε να προσπαθήσουμε να δείξουμε κατανόηση προς τους πολίτες που βρίσκονται σε οικονομική δυσκολία, εξασφαλίζοντας -συγχρόνως- την καταβολή των οφειλών προς το κράτος, τους δήμους, αλλά και ιδρύματα κοινωνικής ασφάλισης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Equitalia, Μπενεντέτο Μινέο.

Μέχρι σήμερα δύο εκατομμύρια τριακόσιες χιλιάδες ιταλοί έχουν ζητήσει να πληρώσουν τα χρέη τους προς το «ευρύτερο δημόσιο», σε δόσεις, για συνολικό οφειλόμενο ποσό το οποίο αγγίζει τα είκοσι πέντε δισεκατομμύρια ευρώ.