Επίδομα θέρμανσης: Το Δεκέμβριο ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των νοικοκυριών

Από 80 έως 600-700 ευρώ το επίδομα που θα λάβουν οι δικαιούχοι


ΕΛΛΑΔΑ
16:51
25/11/2020
Επίδομα θέρμανσης: Το Δεκέμβριο ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των νοικοκυριών
3
loading

Εντός του Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας τα νοικοκυριά θα υποβάλουν αίτηση για να λάβουν το επίδομα θέρμανσης το οποίο θα ξεκινάει από τα 80 ευρώ και μπορεί να φθάνει τα 600 – 700 ευρώ.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στη Βουλή τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί η υπουργική απόφαση με την οποία θα προβλέπει η ένταξη  και άλλων μορφών επιδοτούμενων ειδών καυσίμων θέρμανσης, όπως είναι το φυσικό αέριο, το υγραέριο, τα καυσόξυλα και τη βιομάζα (Pellet).

Πιο συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο Χρήστος Σταϊκούρας:

Το επίδομα θέρμανσης για τη χειμερινή περίοδο 2020-2021 θα καταβληθεί και στα νοικοκυριά ανά την επικράτεια που καταναλώνουν φυσικό αέριο ή υγραέριο, ενώ τα νοικοκυριά ορεινών περιοχών, με πληθυσμό έως 2.500 κατοίκους, που καταναλώνουν καυσόξυλα ή pellet, θα λάβουν επίσης το επίδομα θέρμανσης.

Ο υπολογισμός του επιδόματος θέρμανσης αλλάζει ριζικά και, στο εξής, θα λαμβάνονται υπόψη οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε κάθε περιοχή της χώρας.

Ο υπολογισμός του επιδόματος θα στηριχτεί σε έρευνα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, η οποία υπολόγισε τις ανάγκες θέρμανσης σε 200.000 σημεία ανά την ελληνική επικράτεια.

Το ελάχιστο ύψος του επιδόματος θα διαμορφώνεται στα 80 ευρώ, ενώ μπορεί να φτάνει ακόμη και στα 600-700 ευρώ για τις περιοχές με πολύ αυξημένες ανάγκες θέρμανσης.

Το ύψος του επιδόματος υπολογίζεται σε τουλάχιστον 84 εκατ. ευρώ και η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες θα εκδοθεί εντός τον επόμενων ημερών, μετά την ψήφιση της εν λόγω διάταξης.

Σκοπός είναι εντός Δεκεμβρίου να ανοίξει και η σχετική πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Ευδαίμων

  Το ρεύμα γιατί δεν το εντάσσετε στις επιδοτήσεις;

  1. avatar lololo

   Γιατί το να καις ρεύμα για να ζεσταθείς είναι η χειρότερη και ακριβότερη λύση. Το πετρέλαιο ήταν πάντα η ποιο οικονομική λύση ακόμη και τις περιόδους που είχε φτάσει σε τιμές ρεκόρ. Μετά είναι ξύλα και πέλλετ και λοιπές χαζομάρες που γίνανε της μόδας τα τελευταία χρόνια και τελευταίο το ρεύμα! Απλά το ρεύμα έχει το πλεονέκτημα ότι μπορείς να μην το πληρώσεις... Το αέριο είναι το οικονομικότερο αλλά δυστυχώς προϋποθέτει μια διόλου ευκαταφρόνητη επένδυση οπότε το αφήνω εκτός λίστας.

  2. avatar το συριζα ρωτα,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

   αυτος θα ξερει..............................

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει