Μία μέρα αργότερα απ΄ότι είχε ανακοινωθεί δηλαδή στις 2 Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν τελικά οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στη Θεσσαλονίκη.

Η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος του φθινοπώρου στη Θεσσαλονίκη, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, θα ξεκινούσε την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020 αλλά απαγορεύτηκε προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων, λόγω των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Αυτό αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), ύστερα και από την σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, βάσει της οποίας οι εμπορικές επιχειρήσεις δεν θα λειτουργήσουν την Κυριακή 1/11 παρά τα όσα ορίζονται στις διατάξεις των άρθρων 15 και 16 του ν. 4177/2013 (173 Ά). Τονίζεται ότι την προαναφερόμενη εξέλιξη γνωστοποίησε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.