Υπέρ ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους τάχθηκε ο Νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης, σε συνέντευξή του στο κυπριακό Sigmalive.

Όπως ανέφερε, δεν γνωρίζει αν θα γίνει κούρεμα χρέους αλλά «θα το υποστήριζα διότι είναι πάρα πολύ και θα επιβαρύνει το φορολογούμενο για πολλά χρόνια. Θα έλεγα ότι πρέπει να δοθεί Death forgive στην Ελλάδα, δηλαδή να της συγχωρέσουν τα χρέη της οι μεγάλοι δανειστές, κάτι που έγινε στη Λατινική Αμερική με μεγάλη επιτυχία».

Ο κ. Πισσαρίδης διευκρίνισε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα καταστεί αναγκαίο ένα νέο πακέτο βοήθειας: «Αν δεν γίνει το λεγόμενο Death forgive, φαίνεται πως θα το χρειαστεί. Αλλά το ότι έχει βγει στις αγορές είναι μεγάλη επιτυχία. Οι αγορές δείχνουν κάποια εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα η οποία δεν υπήρχε πριν 2 χρόνια. Ένα τρίτο πακέτο είναι επιθυμητό, εάν δεν συγχωρεθούν τα χρέη της Ελλάδας διότι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο»

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις ότι η Ελλάδα ζει με γερμανικά χρήματα, κάλεσε τη Γερμανία να μην ξεχνά ότι η ίδια, το 1950 διατηρήθηκε στη ζωή χάρη αμερικανικών χρημάτων.

Ερωτηθείς αν η ευρωζώνη πρέπει να αρχίσει να «κόβει» χρήμα, απάντησε ότι «αυτό το πιστεύω. Πρέπει να φοβάται τον αποπληθωρισμό η Ευρωζώνη και όχι τον πληθωρισμό. Αυτός είναι ο φόβος μου για την Ευρώπη στην παρούσα φάση».