Το ενεργειακό κόστος βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ του προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών, Ελευθέριου Κούρταλη, και μελών του Συνδέσμου (Αν. Βαρβαρέσου, Ελ. Μουζάκη, Ευρ. Δοντά και Γιάννη Ακκά) με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκη Παπαγεωργίου, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο κ. Μαυρούκας, εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας Γ. Στεργίου.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Σύνδεσμος, η συνάντηση έγινε σε κλίμα πολύ θετικό και εποικοδομητικό, και με πνεύμα κατανόησης από τον υφυπουργό, των προβλημάτων που τέθηκαν από τους φορείς του κλάδου, ο οποίος υπεσχέθη ότι θα προσπαθήσει να δώσει λύση, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του σημαντικού αυτού εξαγωγικού κλάδου της ελληνικής οικονομίας.

Κατά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου επέδωσαν υπόμνημα στον υφυπουργό στο οποίο τονίζεται ότι η ελληνική κλωστοϋφαντουργία για πολλές δεκαετίες ήταν η ατμομηχανή της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας και από τους βασικούς βιομηχανικούς & εξαγωγικούς κλάδους, ο οποίος, δυστυχώς, έχει πληγεί καίρια την τελευταία δεκαετία, από την αθρόα εισαγωγή κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων από Κίνα και χώρες χαμηλού κόστους, σήμερα δε, έχει επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο, από την μεγάλη ύφεση της οικονομίας και κινδυνεύει με τον αφανισμό της.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, ένα από τα κυριότερα προβλήματα σήμερα που αποτελούν τροχοπέδη για την ανταγωνιστικότητα και οδηγούν σε δραματική συρρίκνωση του μεγάλου αυτού παραγωγικού & εξαγωγικού κλάδου της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας είναι το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος, το οποίο ακυρώνει τις όποιες θετικές ενέργειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την μείωση του λειτουργικού κόστους των βιομηχανιών του κλάδου.