ΔΝΤ: Μεγαλύτερη διάρκεια από την προβλεπόμενη θα έχει η κρίση του κορονοϊού

Θα απαιτηθούν χρόνια για την επιστροφή ορισμένων χωρών στην οικονομική ανάπτυξη


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10:05
24/09/2020
ΔΝΤ: Μεγαλύτερη διάρκεια από την προβλεπόμενη θα έχει η κρίση του κορονοϊού
2
loading

Περισσότερο από τις αρχικές προβλέψεις διαρκεί η κρίση του κορονοϊού και θα απαιτηθούν χρόνια για την επιστροφή ορισμένων χωρών στην οικονομική ανάπτυξη, όπως δήλωσε χθες ο πρώτος αναπληρωτής διευθυντής του ΔΝΤ Τζέφρι Οκαμότο στη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργανώθηκε από το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών.

Το ΔΝΤ έχει διαθέσει περίπου 90 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικής χρηματοδότησης σε 79 χώρες από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης, μεταξύ αυτών 20 δισ. δολάρια στη Λατινική Αμερική, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Το ταμείο εξακολουθεί να συνεργάζεται με χώρες-μέλη για την εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά και του περιορισμού των οικονομικών επιπτώσεών της, σύμφωνα με τον Οκαμότο.

«Προσπαθούμε να διατηρήσουμε την οικονομική μας δύναμη. Μιλάμε για μία επιστροφή στην ανάπτυξη η οποία θα απαιτήσει χρόνια και αρκετές χώρες, στη διάρκεια της προσπάθειας αυτής είναι πιθανό να χρειαστούν βοήθεια» πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Πελάαατες μου

    Ανοίγουν πάλι οι δουλειές του ΔΝΤ. Προσοχή, γιατί είμαστε κι εμεις στο ...... target group.

  2. avatar Μστ

    Όπως και στην επιχειρηματικότητα όπου με την πανδημία θα ωφελήθουν οι μεγάλες επιχειρήσεις μακροχρόνια, έτσι και στα κράτη θα ωφεληθούν μακροχρόνια τα ισχυρά...τα φτωχά κράτη θα αργήσουν να εμφανίσουν σε ανάπτυξη.!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει