Την πρώτη γυναίκα διευθύνουσα σύμβουλο αναμένεται να αποκτήσει λίαν συντόμως ο τραπεζικός κλάδος των ΗΠΑ, καθώς η Jane Fraser θα διαδεχτεί τον Michael Corbat στη θέση του CEO της Citi.

O διευθύνων σύμβουλος της Citi, Michael Corbat, ανακοίνωσε ότι μετά από 37 χρόνια στη Citi, συμπεριλαμβανομένων και των οκτώ τελευταίων ετών που κατείχε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, σχεδιάζει να αποχωρήσει από τη Citi και από το ΔΣ, τοn Φεβρουάριο 2021. Το διοικητικό συμβούλιο επέλεξε την Jane Fraser, η οποία σήμερα είναι πρόεδρος της Citi και διευθύνουσα σύμβουλος Λιανικής Τραπεζικής, για να τον διαδεχθεί τον Φεβρουάριο.

Η θητεία της στο ΔΣ της Citi ξεκινά αμέσως. Η Jane Fraser εργάζεται στη Citi εδώ και 16 χρόνια, ενώ από το 2019 κατέχει τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου Λιανικής Τραπεζικής. Στις αρμοδιότητές της περιλαμβάνονται όλες οι μονάδες καταναλωτικής πίστης σε 19 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της καταναλωτικής πίστης, διαχείρισης περιουσίας, πιστωτικών καρτών, στεγαστικών δανείων και οι σχετιζόμενες υπηρεσίες και προϊόντα λειτουργιών και τεχνολογίας.

Πριν από αυτή τη θέση, από το 2015 έως το 2019, ήταν διευθύνουσα σύμβουλος της Citi για την περιοχή της Λατινικής Αμερικής. Από το 2013 έως το 2015, διετέλεσε διευθύνουσα σύμβουλος της καταναλωτικής και εμπορικής τραπεζικής και της στεγαστικής πίστης της Citi στις ΗΠΑ. Από το 2009 έως το 2013, η Jane Fraser διετέλεσε διευθύνουσα σύμβουλος της Citi Private Bank.

Πριν από αυτό, ήταν η παγκόσμια επικεφαλής Στρατηγικής και Συγχωνεύσεων & Εξαγορών για τη Citi, από το 2007 έως το 2009. Ξεκίνησε τη συνεργασία της με τη Citi το 2004, στο τμήμα Corporate and Investment Banking. Πριν τη Citi, ήταν εταίρος στην McKinsey & Company. Ξεκίνησε την καριέρα της στην Goldman Sachs στο τμήμα συγχωνεύσεων και εξαγορών στο Λονδίνο και στη συνέχεια εργάστηκε για την Asesores Bursátiles στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

Η Jane Fraser είναι μέλος του συμβουλίου συμβούλων του πρύτανη στο Harvard Business School, υπηρετεί στο παγκόσμιο συμβουλευτικό συμβούλιο του Στάνφορντ και είναι μέλος του συμβουλίου εξωτερικών σχέσεων. Κατέχει MBA από το Harvard Business School και MA στα οικονομικά από το Cambridge University. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.

«Έχω συνεργαστεί πολλά χρόνια με τη Jane και είμαι υπερήφανος που είναι διάδοχός μου. Με τις ηγετικές της ικανότητες, την εμπειρία και τις αξίες της, είμαι βέβαιος ότι θα είναι μία εξαιρετική διευθύνουσα σύμβουλος της Citi», δήλωσε ο κ. Corbat.

Η Jane Fraser είπε: «Με τιμά η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και ευχαριστώ τον Mike για την καθοδήγηση και υποστήριξή του. Ο τρόπος με τον οποίο η ομάδα μας ενώθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας δείχνει από τι είναι φτιαγμένη η Citi.

Ο ισολογισμός μας είναι ισχυρός και η δέσμευσή μας να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας και την κοινωνία είναι ακόμη ισχυρότερη. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να κάνω όλους τους συμμετέχοντες υπερήφανους για την εταιρεία μας, καθώς συνεχίζουμε να χτίζουμε μια καλύτερη τράπεζα και να βελτιώνουμε τις αποδόσεις μας.

Θα επενδύσουμε στις υποδομές, τη διαχείριση κινδύνων και τους ελέγχους για να διασφαλίσουμε ότι λειτουργούμε με ασφάλεια και εξυπηρετούμε τους πελάτες μας με εξαιρετική ποιότητα.

Η Citi είναι ένα καταπληκτικό ίδρυμα με υπερήφανη ιστορία και λαμπρό μέλλον. Είμαι ενθουσιασμένη που μαζί με τους συναδέλφους μου θα γράψουμε το επόμενο κεφάλαιο».