Στο υπουργείο Οικονομικών  έφτασε πριν από λίγο το κλιμάκιο της τρόικας, καθώς έχει προγραμματιστεί απόψε σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο και την επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασία Σακελλαρίου, με αντικείμενο τις τράπεζες.

Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, οι συζητήσεις προβλέπεται να είναι μαραθώνιες, καθώς στο υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να μεταβούν, για να συναντηθούν με την τρόικα, οι υπουργοί Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης (στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων με τον κ. Μανιάτη είναι το πακέτο των 150 εκατ. ευρώ για τη μείωση του ενεργειακού κόστους στη βιομηχανία). Οι συγκεκριμένοι υπουργοί είχαν, άλλωστε, από το μεσημέρι, διαδοχικές κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών.
Σημειώνεται, ότι αυτήν την ώρα, στη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα, μετέχει η επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασία Σακελλαρίου (είχε, επίσης, κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα), με αντικείμενο το επικείμενο νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και, κυρίως, το θέμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank.