Τι ισχύει από σήμερα για υπαίθριες αγορές και πανηγύρια

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση της κυβέρνησης


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16:42
27/07/2020
Τι ισχύει από σήμερα για υπαίθριες αγορές και πανηγύρια
3
loading

«Από σήμερα, Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020 έως και την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020 επιτρέπεται η λειτουργία των υπαίθριων αγορών της περ. 9 του άρθρου 2 του ν. 4497/2017 (Α' 171), των Κυριακάτικων Αγορών, των Αγορών Ρακοσυλλεκτών και των Εμποροπανηγύρεων σε όλη την Επικράτεια».

Αυτό προβλέπεται, στη νέα απόφαση της κυβέρνησης που δημοσιεύτηκε σήμερα στο ΦΕΚ και αφορά στους «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19».

Σύμφωνα με την απόφαση οι κανόνες έχουν ως ακολούθως:

α. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε τρία μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό-ελεύθερο από αντικείμενα.

β. Υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από το προσωπικό των πωλητών.

Για το χρονικό διάστημα από σήμερα, Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020 έως και την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020 επιτρέπεται η λειτουργία νέας υπαίθριας αγοράς της περ. 9 του άρθρου 2 του ν. 4497/2017 (Α' 171) σε διαφορετική ημέρα από τη νυν λαϊκή αγορά στον Δήμο Ξάνθης, στον χώρο που ήδη αναπτύσσεται ή επί της οδού Εθελοντή Αιμοδότη.

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε 3 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό- ελεύθερο από αντικείμενα και είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από το προσωπικό των πωλητών.

Η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ορίζεται αρμόδια για την επιβολή κυρώσεων.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar ΧΤ13

  Ο Τσίπρας πήγαινε disneyland οικογενειακώς με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και ο καμμένος πήγαινε και στο περίπτερο με τα ελικόπτερα του στρατού καί έχουν το θράσος και μιλάνε οι αρχικολοτούμπες τού αιώνα.

 2. avatar Φφφφφφ

  Γιατί δεν ισχύει το ίδιο με τις υπαίθριες αγορές και για τους πάγκους των super markets που είναι και κλειστός χώρος; Γιατί δεν κλείνετε και τα μπαρ, καφετέριες, ξενοδοχεία, εμπορικά, μέσα μαζικής μεταφοράς κτλ όπως τα πανηγύρια;; Κολλάει πιο εύκολα στα πανηγύρια και τις υπαίθριες αγορές;;

  1. avatar @Φφφφφφ

   Τα πανηγύρια έχουν σημαντικό θρησκευτικό και εθνικό περιεχόμενο. Εκφράζεται η ψυχή του λαού. Η ταυτότητα του Ελληνισμού, η ορθοδοξία, τα ήθη και τα έθιμα, η παράδοση μας, η λεβεντιά και ο πατριωτισμός, αυτά τσούζουν τους άθεους απάτριδες εθνοκομπλεξικούς μηδενιστές.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει