Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Χρήστος Στυλιανίδης δήλωσε πως οι θετικές αξιολογήσεις της οικονομίας έχουν τη βάση στην εφαρμογή της ορθής πολιτικής από πλευράς κυβέρνησης, αλλά, κατά κύριο λόγο, αντανακλούν την ωριμότητα του κυπριακού λαού.

Σχολιάζοντας χθεσινές δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων στο πλαίσιο του Eurogroup για την Κύπρο, ο κ. Στυλιανίδης επισήμανε:

«Πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτήν τη γραμμή εφαρμογής του προγράμματος, διότι όλοι, πλέον, ξέρουμε ότι είναι η διέξοδος για τη συντομότερη έξοδο από τη δανειακή σύμβαση».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «το πολύ θετικό όλων αυτών των θετικών αξιολογήσεων έχει σχέση με το γεγονός ότι στέλνονται τα σωστά μηνύματα στις αγορές και στους επενδυτές» εξηγώντας ότι «στην Κύπρο ομαλοποιείται η κατάσταση και μπορούν να τη σκεφτούν ως επενδυτικό προορισμό».

«Η Κύπρος θα είναι έτοιμη κάποια στιγμή να αποταθεί στις αγορές για να μπορεί να δανειστεί, έτσι ώστε να καταστεί μία φυσιολογική οικονομία στο πλαίσιο του συστήματος» πρόσθεσε.