Διευκολύνσεις στην εξόφληση δανείων, με εγγύηση ΤΕΜΠΜΕ Α΄ και κυρίως Β΄ φάσης, ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ).

Στο πλαίσιο αυτό το ΒΕΑ απευθύνει αίτημα στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για την ανάληψη πρωτοβουλίας και τροποποίηση του τρόπου εξυπηρέτησης των δανείων αυτών, ιδιαίτερα για τις περιπτώσεις Β΄ φάσης (έντοκα δάνεια)

– με επιμήκυνση του χρόνου εξυπηρέτησης κατά τρία έτη ή και

– με παροχή περιόδου χάριτος, τουλάχιστον ενός έτους.

«Μία τέτοια ρύθμιση θα διευκόλυνε τις επιχειρήσεις, που έχουν περιέλθει σε απρόβλεπτη δυσκολία, αλλά και θα εξασφάλιζε καλύτερα εισπρακτικά αποτελέσματα στους πιστωτές και τον εγγυητή των δανείων», υπογραμμίζει το ΒΕΑ.

Το ΒΕΑ σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση ότι το πρόγραμμα δανειοδότησης για κεφάλαια κίνησης, με εγγύηση ΤΕΜΠΜΕ, σχεδιάστηκε και εφαρμόστηκε, κάτω από διαφορετικές συνθήκες της αγοράς.

Σήμερα, υπό το βάρος της κρίσης και των επιπτώσεών της, παρουσιάζεται μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων, οι οποίες, ενώ έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, αντιμετώπισαν στη συνέχεια απρόβλεπτα προβλήματα εξυπηρέτησης των δανείων, που φθάνουν και σε αδυναμία αποπληρωμής.