Μετατίθεται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank

Αλλαγή χρονοδιαγράμματος ανακοίνωσε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
19:01
14/01/2014
Μετατίθεται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank
loading

Την αλλαγή του χρονοδιαγράμματος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank ύψους 2 δισ. ευρώ ανακοίνωσε σήμερα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση το χρονοδιάγραμμα θα προσαρμοστεί ούτως ώστε να ληφθεί υπόψη σε αυτό η ολοκλήρωση της αξιολόγησης των μελλοντικών κεφαλαιακών αναγκών του ελληνικού τραπεζικού κλάδου, καθώς και του νέου πλαισίου ανακεφαλαιοποίησης.

«Η Eurobank και το ΤΧΣ εκτιμούν το έντονο ενδιαφέρον των επενδυτών στη διαδικασία της εν λόγω αύξησης. Το ΤΧΣ υποστηρίζει την προσήλωση της Eurobank στην προσπάθεια πρόσβασης στις αγορές για την περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής θέσης της Τράπεζας το συντομότερο δυνατό. Η Eurobank αναμένει ότι η κεφαλαιακή της θέση κατά την 31η Δεκεμβρίου 2013 θα είναι υψηλότερη από τα ελάχιστα εποπτικά όρια», σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως η Lazard Freres ενεργεί ως οικονομικός σύμβουλος του ΤΧΣ. Η Barclays Bank PLC, ενεργώντας μέσω της επενδυτικής της τράπεζας, το υποκατάστημα Λονδίνου της Deutsche Bank AG, και η JP Morgan Securities PLC, ενεργούν ως Διεθνείς Συντονιστές της συναλλαγής.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει