Ο Λουτς Μέσκε, ο επικεφαλής οικονομικών της αυτοκινητοβιομηχανίας Porsche, με έδρα τη Στουτγάρδη, τάσσεται υπέρ της έκδοσης κορονοομολόγων, δηλαδή κοινών ευρωπαϊκών ομολόγων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, διότι η Γερμανία ως κατ΄εξοχήν εξαγωγική χώρα επωφελείται από μια ισχυρή οικονομικά Ευρώπη, όπως δήλωσε.

«Τα κοινά ευρωπαϊκά ομόλογα είναι τώρα επειγόντως αναγκαία, διότι αυτό θα ήταν ένα σαφές μήνυμα ότι η Ευρώπη είναι ενωμένη στην κρίση», τόνισε σε συνέντευξή του στη Sueddeusche Zeitung ο Λουτς Μέσκε που είναι και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εν λόγω αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Εάν δεν δείξουμε αλληλεγγύη τώρα, η Ευρώπη θα χαθεί. Τα κορονομόλογα είναι εφάπαξ μέτρο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Δεν πρόκειται για την αναδιάρθρωση παλαιών χρεών αλλά αποκλειστικά για την από κοινού χρηματοδότηση της οικονομικής εκκίνησης. Ως χώρα εξαγωγική, η Γερμανία επωφελείται από μια οικονομικά βιώσιμη ισχυρή Ευρώπη», επισήμανε ο 54χρονος επικεφαλής οικονομικών της Πόρσε.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τάχθηκε για άλλη μια φορά σήμερα στην ομοσπονδιακή Βουλή (Βundestag) κατά της έκδοσης κοινών ευρωπαϊκών ομολόγων.

Χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία – που επλήγησαν ιδιαίτερα από την πανδημία – ζητούν την έκδοσή τους, ενώ η Γερμανία, η Ολλανδία και άλλες χώρες αντιτίθενται.