Πέντε ελληνικές τράπεζες αναβάθμισε η Moody’s

Τις αξιολογεί με Caa1 από Caa2 προηγουμένως


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
0:24
07/12/2013
Πέντε ελληνικές τράπεζες αναβάθμισε η Moody's
loading

Στην αναβάθμιση πέντε ελληνικών τραπεζών προχώρησε, όπως αναμενόταν, ο οίκος Moody's, όπως αναμενόταν μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας κατά δύο βαθμίδες πριν από λίγες μέρες.

Αναλυτικότερα, ο οίκος Moody's αναβάθμισε από “Caa2” σε “Caa1” την πιστοληπτική αξιολόγηση της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς και της Alpha Bank, ενώ επιπλέον αναβάθμισε το outlook της αξιολόγησης της Eurobank από αρνητικό σε θετικό και το outlook της αξιολόγησης της Attica Bank από αρνητικό σε σταθερό.

Όπως αναφέρει στη σχετική του έκθεση ο οίκος Moody's, στις αποφάσεις αυτές αντανακλώνται τα εξής στοιχεία:

1. Η αποκατάσταση της κεφαλαιακής βάσης, μετά την ανακεφαλαιοποίηση από το ΤΧΣ και ιδιώτες επενδυτές τον Ιούνιο.

2. Η μείωση στη διαμόρφωση νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων και η εκτίμηση του Moody's ότι ο όγκος τους θα φτάσει στο μέγιστο σημείο του στο τέλος του 2014 ή στις αρχές του 2015.

3. Η συνολική βελτίωση στα πιστωτικά προφίλ των τραπεζών, με τα ομόλογα του EFSF που εν μέρει ισοσταθμίζουν τους κινδύνους που προκύπτουν από την έκθεση σε ξένες αγορές.

4. Η βελτίωση των προφίλ χρηματοδότησης και ρευστότητας, αν και η εξάρτηση από τη χρηματοδότηση της κεντρικής τράπεζας θα συνεχιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει