Από την 1η Ιανουαρίου 2014, ο κ. Λάμπρος Παπακωνσταντίνου εντάσσεται στη Γενική Τράπεζα και αναλαμβάνει Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τραπέζης.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου θα έχει την ευθύνη των δραστηριοτήτων Corporate and Investment Banking της Γενικής Τράπεζας με επικέντρωση στους τομείς χρηματοδότησης μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, την παροχή ολοκληρωμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών επενδυτικής τραπεζικής και αναδιάρθρωσης επιχειρήσεων, τη διαχείριση προβληματικών εταιρικών δανείων, τη διαχείριση επενδυτικών και αναπτυξιακών κεφαλαίων, τις δραστηριότητες αγορών χρήματος και κεφαλαίου και τις τοποθετήσεις των ιδίων κεφαλαίων της Τράπεζας.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου διαθέτει σημαντική και πολυετή εμπειρία στον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής και των κεφαλαιαγορών. Από το Μάιο του 2011 μέχρι σήμερα διετέλεσε βασικός μέτοχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Virtus Equity Partners, η οποία θα σταματήσει τις δραστηριότητές της από 1/1/2014.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου εργάστηκε επίσης ως Γενικός Διευθυντής του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας το διάστημα 2008-2011, επικεφαλής του τομέα Επενδυτικής Τραπεζικής και χρηματιστηριακών δραστηριοτήτων.

Διετέλεσε επίσης βασικός μέτοχος και εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Π&Κ.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι κάτοχος πτυχίου Χημικού μηχανικού του ΕΜΠ και κάτοχος πτυχίου MBA από το πανεπιστήμιο INSEAD.