Κορονοϊός: Οι αεροπορικές εταιρίες θα χρειαστούν βοήθεια έως 200 δισ. δολάρια

«Η κρίση είναι πολύ πιο σοβαρή από την 11η Σεπτεμβρίου και τον SARS»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15:50
19/03/2020
Κορονοϊός: Οι αεροπορικές εταιρίες θα χρειαστούν βοήθεια έως 200 δισ. δολάρια
3
loading

Οι αεροπορικές εταιρίες, που υφίστανται σφοδρό πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού, χρειάζονται έκτακτη βοήθεια ύψους έως 200 δισ. δολαρίων (185 δισ. ευρώ), όπως εκτίμησε την Πέμπτη η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA).

Αυτή η βοήθεια θα μπορούσε να λάβει τη μορφή «μιας άμεσης οικονομικής βοήθειας» στις εταιρίες που μεταφέρουν επιβάτες και εμπορεύματα ώστε να αντισταθμίσει τα μειωμένα έσοδα και τη ρευστότητα, αλλά εξίσου και με τη μορφή δανείων και εγγυήσεων από τις κυβερνήσεις και τις κεντρικές τράπεζες ή με μειώσεις φόρων και εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Iata, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στις 5 Μαρτίου, η IATA εκτίμησε ότι ο ιός θα κοστίσει στις αερομεταφορές έως 113 δισ. δολάρια σε απώλεια εσόδων το 2020, αλλά οι συνθήκες επιδεινώθηκαν αφού οι ΗΠΑ απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα των ταξιδιωτών από την Ευρώπη, άλλες χώρες επέβαλαν περιορισμούς για την είσοδο στο έδαφός τους ενώ έκλεισε η περιοχή Σένγκεν για τους μη Ευρωπαίους πολίτες.

Η IATA, που εκπροσωπεί 290 εταιρίες που αντιστοιχούν στο 82% της παγκόσμιας κίνησης, ζητά ιδιαίτερα από τις χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής να παράσχουν βοήθεια στις εταιρίες τους, των οποίων οι δυσκολίες απειλούν «εκατομμύρια θέσεις εργασίας», άμεσα και έμμεσα.

«Η κρίση που πλήττει τον κλάδο είναι πολύ πιο σοβαρή και πιο εκτεταμένη από (τις επιθέσεις) της 11η Σεπτεμβρίου, την επιδημία του SARS (το 2002-2003) ή την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008», προειδοποίησε ο γενικός διευθυντής της IATA Αλεξάντρ ντε Ζουνιάκ σε ανακοίνωση.

«Οι αεροπορικές εταιρίες μάχονται για την επιβίωσή τους εξαιτίας του κορονοϊού. Πολλά δρομολόγια έχουν ανασταλεί στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή και η ζήτηση έχει κάνει βουτιά έως 60% για τα υφιστάμενες συνδέσεις», τόνισε.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar tak1

    ΑΨΟΓΟΣ Ο SER 30!!! ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ!

  2. avatar Φountas

    Στο [...] οι αεροπορικες εταιριες ρε ...

  3. avatar SER 30

    Οι αεροπορικές εταιρίες, που υφίστανται σφοδρό πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού, χρειάζονται έκτακτη βοήθεια ύψους έως 200 δισ. δολαρίων (185 δισ. ευρώ), όπως εκτίμησε την Πέμπτη η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA).......ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΥΔΕΙΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΥΖΗΤΑΕΙ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΣΑΚ ΜΠΑΜ ΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ( ΟΠΩΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΑΔΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΔΙΚΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΡΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ) ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΜΕΤΟΧΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ : ΟΓΔΟΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΥΡΛΑΘΕΙ ΣΤΑ ΑΣΥΔΟΤΑ ΧΟΝΤΡΑ ΜΕ ΟΥΡΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΑ ΣΤΑ ΣΤΑ . ΜΙΑ ΣΕΖΟΝ 2 0 0 9 ΧΑΣΑΝΕ ΧΟΝΤΡΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΑΜΕ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ , ΤΑ ΞΑΝΑΠΗΡΑΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑΠΛΑ . ΤΩΡΑ ΠΑΛΙ ΜΙΑ ΑΠ \' ΤΑ ΙΔΙΑ , Ε ΚΑΙ ? ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΦΕΤΙΝΗ ΠΑΡΤΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ . ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΕΘΝΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΣΕ ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟΙ ΔΩ ΠΑΛΙ ΝΑ ΞΑΝΑ ΦΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΟΧΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΑ ΥΠΕΡΟΓΚΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ 8 0 0 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΖΟΥΝΕ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΕΛΒΕΤΙΕΣ ΜΟΝΑΚΑ ΚΑΠΡΙ ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΑ ΝΤΟΥΜΠΑΓΙΑ ΜΥΚΟΝΕΣ ΣΕ ΔΕΚΑΣΤΕΡΑ ΜΕ 8 0 0 ΕΥΡΩ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ . ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΑΡΑΤΑ ΠΑΛΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΤΣΟΓΛΑΝΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει