Τον Πρόεδρο του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου της Αθήνας, Δρ. Ιωάννη Τσαμίχα, τίμησε ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Τ. Ναπολιτάνο με το παράσημο του Ιππότη του Τάγματος της Αρετής της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Σε ειδική τελετή που πραγατοποιήθηκε χθές στην Ιταλική Πρεσβεία ο Ιταλός Πρέσβης, Claudio Glaentzer, επέδωσε εκ μέρους του Προέδρου Ναπολιτάμο την ύψιστη αυτη αναγνώριση για την συμβολή του κ.Γ.Τσαμίχα στην ανάπτυξη των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων.

Κατά την τελετή βράβευσης ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου τόνισε μεταξύ άλλων «Οι δεσμοί Ελλάδας και Ιταλίας είναι δεσμοί μακραίωνοι.

Δεσμοί κοινωνικοί, οικονομικοί, δεσμοί κοινής κουλτούρας και αντίληψης των πραγμάτων.Τώρα παρά ποτέ αυτοί οι δεσμοί του Ευρωπαϊκού Νότου πρέπει να σφυριλατηθούν σε ένα κοινό μέτωπο κατά της ύφεσης της ανεργίας της υπανάπτυξης.

Σήμερα η Ιταλία παρά την ύφεση παραμένει ένας οικονομικός ευρωπαικός κολοσσός.Την ίδια στιγμή η Ελλάδα της κρίσης -και το δείχνουν τα στοιχεία- ενισχύει τις εμπορικές συναλλαγές με την Ιταλία και στο επίπεδο των εξαγωγών αλλά και των εισαγωγών. Ο ευρωπαϊκός νότος μπορεί και πρέπει να συσπειρωθεί.

Ο ευρωπαϊκός νότος είναι ο πυλώνας που μπορεί να παλέψει και να διατηρήσει ζωντανό το όραμα της Ευρώπης των λαώντης Ευρώπης, του κοινωνικού κράτους, της Ευρώπης της ζωντανής παράδοσης και κουλτούρας. Στο πρόσωπο μου η Ιταλική δημοκρατία τιμά σήμερα την δοκιμαζόμενη Ελλάδα, τιμά τις προσπάθειες μας και παράλληλα ενισχύει την πεποίθηση μας ότι στον αγώνα που δίνουμε δεν είμαστε μόνοι».

Στην τελετή παρασημοφόρησης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του επιχειρηματικού, πολιτικού και δημοσιογραφικού κόσμου.