Οι τράπεζες αντικατέστησαν 15.000 κάρτες μετά την υποκλοπή στοιχείων

Λήξαν θεωρούν οι τράπεζες το ζήτημα που προέκυψε


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
13:08
15/01/2020
Οι τράπεζες αντικατέστησαν 15.000 κάρτες μετά την υποκλοπή στοιχείων
2
loading

Όλες τις κάρτες που υπήρχαν στο σύστημα «on line» γραφείου παροχής τουριστικών υπηρεσιών στην χώρα μας - περίπου 15.000 σε αριθμό - αντικατέστησαν οι συστημικές τράπεζες, με αφορμή κρούσματα υποκλοπής στοιχείων κατόχων καρτών που έκαναν συναλλαγές με το συγκεκριμένο γραφείο.

Όπως ανέφεραν στελέχη συστημικών τραπεζών στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, το θέμα που προέκυψε πριν αρκετές εβδομάδες και δεν οφείλεται σε καμία υπαιτιότητα των τραπεζών, οδήγησε για προληπτικούς λόγους στην αντικατάσταση όλων των καρτών που βρισκόντουσαν στο σύστημα της συγκεκριμένης εταιρίας παροχής τουριστικών υπηρεσιών με έδρα την Αθήνα, με αφορμή την υποκλοπή στοιχείων αυτών των καρτών.

Με την αφορμή αυτή στελέχη τραπεζών επαναλαμβάνουν οδηγίες προς τους κατόχους καρτών αλλά και γενικότερα συμβουλές για τη σωστή και ασφαλή χρήση των ψηφιακών δικτύων όπως μεταξύ άλλων συχνή αλλαγή του PIN, μη δημοσιοποίηση του κωδικού πρόσβασης σε οποιονδήποτε το ζητήσει, προσοχή στη διάρκεια πληκτρολόγησης του PIN ώστε να μην παρακολουθεί τρίτο πρόσωπο, καθώς και να μην εμφανίζεται ούτε να τυπώνεται το PIN πουθενά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar johntikis

    Που εισαι εσυ ρε εξυπνε!! Δηλαδη τι διαφορα εχει;;; Α, κατσε να σου πω... κατι τυποι σαν εσενα θελουν να φοροδιαφευγουν οποτε η χρεωστικη καρτα σας χαλαει το παιχνιδι.

  2. avatar χαχαχαχα

    φάτε πλαστικό χρήμα-θα σας τα φάνε όλα οι τράπεζες-δήθεν χακερς και παραμυθία της χαλιμας

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει