Ενδεχόμενο να μην επιβληθούν πρόστιμα σε όσους υποβάλουν εκπρόθεσμα το Ε9

Σε νέες διευκρινήσεις προχώρησε ο Χ. Θεοχάρης


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
12:21
04/09/2013
Ενδεχόμενο να μην επιβληθούν πρόστιμα σε όσους υποβάλουν εκπρόθεσμα το Ε9
loading

Ανοικτό το ενδεχόμενο να μην επιβληθούν πρόστιμα στους φορολογουμένους που τροποποιήσουν το Ε9 μετά την καταληκτική προθεσμία της 15ης Σεπτεμβρίου έδωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο παράτασης της καταληκτικής προθεσμίας για την υποβολή του Ε9 ο κ. Θεοχάρης ανέφερε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην επιβληθούν πρόστιμα σε όσους υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις, εφόσον δεν προκύπτει διαφορά φόρου.

Ωστόσο, αποσαφήνισε πως σε κάθε περίπτωση η αποστολή των εκκαθαριστικών του ΦΑΠ για το 2013 θα πραγματοποιηθεί το αργότερο έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται πως οι φοροτεχνικοί και οι λογιστές ζητούν παράταση της υποβολής του Ε9. Συγκεκριμένα ζητούν να υποβληθούν οι δηλώσεις στοιχείων ακινήτων μόνο από τα φυσικά πρόσωπα που έχουν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση κατά το έτος 2012, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 30η Σεπτεμβρίου 2013 και η καταγραφή των αγροτεμαχίων να ακολουθήσει σε δεύτερο χρόνο, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής του Ε9 αυτής της περίπτωσης, την 31η Δεκεμβρίου 2013.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει