Την υποχρέωση να υποβάλουν προσωρινή δήλωση Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών σε μηναία βάση έχουν πλέον όλοι οι υπόχρεοι.

Η σχετική διάταξη εφαρμόζεται για τις αποδοχές που καταβάλλονται από την 1η Σεπτεμβρίου 2013 συνεπώς η παρακράτηση Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και εισφοράς αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί από το Σεπτέμβριο και μετά, θα αποδίδεται μηνιαίως, ξεκινώντας από την 20η ημέρα του επόμενου μήνα και θα ολοκληρώνεται σε 11 εργάσιμες ημέρες (ανά Α.Φ.Μ.).

Σημειώνεται πως με την μηναία υποβολή της προσωρινής δήλωσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών θα ξεπερασθούν και εμπόδια που παρουσιάσθηκαν φέτος με χιλιάδες φορολογουμένους με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών (μπλοκάκια).

Οι δηλώσεις των φορολογουμένων αυτών παρουσίασαν αναντιστοιχίες κατά τον αυτόματο ηλεκτρονικό έλεγχο που έκανε το σύστημα Τaxisnet ανάμεσα στα ποσά των φορολογητέων εισοδημάτων και των παρακρατηθέντων φόρων τα οποία είχαν δηλώσει οι φορολογούμενοι και στα αντίστοιχα ποσά που εμφανίζονταν στις δηλώσεις Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και στις βεβαιώσεις αποδοχών που είχαν υποβάλει ηλεκτρονικά οι εργοδότες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αποδοχές μηνός

Μήνας υποβολής δήλωσης και καταβολής φόρου

Σεπτεμβρίου 2013

Οκτώβριος 2013

Νοεμβρίου 2013

Δεκέμβριος  2013

Δεκεμβρίου 2013

Ιανουάριος 2014

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.