Στη νέα πάγια ρύθμιση χρεών στο Δημόσιο έως και 48 δόσεις αναφέρθηκε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης και εξήγησε ότι ο λόγος που έγινε η νέα ρύθμιση που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου ήταν γιατί με τη ρύθμιση των 120 δόσεων μπόρεσαν να ρυθμιστούν τα χρέη μέχρι το τέλος του 2018.

Σε δηλώσεις του στον ΘΕΜΑ 104,6, ανέφερε πως «όλοι όσοι θέλουν να μπουν στη νέα ρύθμιση θα πρέπει να είναι συνεπείς σε κάθε νέο χρέος που προκύπτει. Π.χ. για τον ΕΝΦΙΑ η μοναδική λύση για να τον πληρώσουν είναι έως 12 δόσεις και αυτό τους φέρνει σε δυσκολία για να ανταπεξέλθουν στις δύο ρυθμίσεις αν είναι και στις 120 δόσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Κουρμούση «το γενικό είναι καθετί που είναι τυπικό και προγραμματισμένο και συμβαίνει επαναλαμβανόμενα όπως π.χ. ΦΠΑ, εισόδημα ή ΕΝΦΙΑ είναι για τη ρύθμιση έως 24 δόσεις. Σε περίπτωση που πρόκειται για κάτι έκτακτο όπως ένας έλεγχος που σου έρχεται από τo TAXIS, μια κληρονομιά ή μια μεταβίβαση ακινήτου τότε μιλάμε για περιπτώσεις ένταξης έως 48 δόσεις».

Όπως τόνισε, όμως, οι πολίτες θα πρέπει να προσέξουν τις προθεσμίες και να μην αφήσουν κάτι απλήρωτο μέχρι να ανοίξει η νέα ρύθμιση.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.