Το δίκτυο συνεργατών της Visa στο πρόγραμμα Transit, βελτιώνει τις αστικές μεταφορές. Αυτό υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του διεθνούς δικτύου ψηφιακών πληρωμών.

Πιο αναλυτικά, σημειώνεται ότι η Visa Inc., ανακοίνωσε πως 100 συνεργάτες της έχουν ενταχθεί στο διεθνές πρόγραμμα για τις μεταφορές, Visa Ready for Transit, δίνοντας στους οργανισμούς συγκοινωνιών πρόσβαση σε ένα εκτεταμένο δίκτυο τεχνολογικών λύσεων και τεχνογνωσίας, που καθιστούν ευκολότερη την μετακίνηση. Όπως σημειώνεται, οι οργανισμοί συγκοινωνιών σε ολόκληρο τον κόσμο αναγνωρίζουν τα οφέλη των ανέπαφων συναλλαγών στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η χρήση των μέσων μεταφορών με ανέπαφη συναλλαγή ή με ψηφιακό πορτοφόλι, βοηθάει τους επιβάτες να κερδίζουν χρόνο αποφεύγοντας τις ουρές αναμονής για την αγορά εισιτηρίων, ή για την ανανέωση της μηνιαίας κάρτας. Η Visa γνωστοποίησε ακόμη, ότι βοήθησε να υλοποιηθούν 60 νέα έργα transit μέσα στο προηγούμενο έτος, ενώ τα προϋπάρχοντα έργα έχουν ήδη υιοθετηθεί θετικά και σημειώνουν ετήσια αύξηση 40% στις ανέπαφες συναλλαγές στις συγκοινωνίες.

«Σε όλο τον κόσμο, οι επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς, εκτιμούν την ταχύτητα, την ασφάλεια και την ευκολία των ανέπαφων συναλλαγών στις μετακινήσεις, και οι οργανισμοί συγκοινωνιών το λαμβάνουν υπ’ όψη. Με σχεδόν 180 έργα σε εξέλιξη, η Visa δεσμεύεται να προσφέρει αυτήν τη βελτιωμένη εμπειρία και καλύτερες διαδρομές στους επιβάτες σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου», είπε ο Νικ Μάκι, επικεφαλής της αστικής κινητικότητας της Visa παγκοσμίως.

Οι ανέπαφες συναλλαγές στις μεταφορές, βελτιστοποιούν τη συλλογή κομίστρων, μειώνουν τα λειτουργικά έξοδα, ενώ τονώνουν την επιβατική κίνηση γιατί προσφέρουν βελτιωμένη εμπειρία στον πελάτη. Το πρόγραμμα Visa Ready for Transit, παρέχει στους οργανισμούς συγκοινωνιών πρόσβαση σε 100 συνεργάτες σε όλο τον κόσμο, με κορυφαίες στο είδος τους λύσεις και δυνατότητες, για να υποστηρίξουν βασικές πτυχές των συστημάτων κομίστρων νέας γενιάς, συμπεριλαμβανομένων της έκδοσης εισιτηρίων, συλλογής κομίστρων και γραμματειακής διαχείρισης. Εκτός από τους τεχνολογικούς παρόχους, το δίκτυο της Visa περιλαμβάνει κορυφαίες συμβουλευτικές εταιρείες που μπορούν να υποστηρίξουν τους οργανισμούς συγκοινωνιών, δίνοντας πρόσβαση σε τεχνικά έγγραφα και τεχνογνωσία και παρέχοντας λύσεις βασισμένες σε αυτό το πλαίσιο.

Ο Αλ Πούτρε, υπεύθυνος της Μητροπολιτικής Αρχής Μεταφορών της Νέας Υόρκης δήλωσε: «Έχουμε λάβει εξαιρετικά σχόλια από το επιβατικό κοινό από τότε που ξεκίνησε το νέο σύστημα ανέπαφων πληρωμών κομίστρων OMNY, όπως αποδεικνύεται από τα σχεδόν τρία εκατομμύρια χρήστες από την ημερομηνία έναρξης στις 31 Μαΐου. Δουλέψαμε με συνεργάτες που έχουν την τεχνική εμπειρία να ανταποκριθούν στο έργο και αυτό αποδείχθηκε καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία του».

Οι επιβάτες σε όλο τον κόσμο προτιμούν την ανέπαφη συναλλαγή στις μετακινήσεις τους, με περισσότερες από το 50% των συναλλαγών της Visa που πραγματοποιούνται εκτός ΗΠΑ να γίνονται με τον τρόπο αυτό.

Το πρόγραμμα Visa Ready for Transit, όπως σημειώνεται, βοηθάει τις εταιρείες που έχουν ήδη ενταχθεί στο Δίκτυο να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που προκύπτουν, καθώς όλο και περισσότερες πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο ενεργοποιούν νέες μεθόδους πληρωμών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες και προσδοκίες των επιβατών. Οι συνεργάτες της VISA, μπορούν να επενδύσουν σε νέες λύσεις μέσω πιστοποιήσεων και δοκιμών σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα της Visa. Οι έτοιμες, πιστοποιημένες λύσεις της Visa, λειτουργούν σε όλο τον κόσμο, είτε ο επιβάτης βρίσκεται στο Σάο Πάολο, είτε στη Σιγκαπούρη ή το Σίδνεϊ.