Ελληνικό: Μεγαλώνει η ομάδα της Lamda Development

Προχώρησε στην αγορά του 0,685% των μετοχών της Lamda Development


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
21:32
18/10/2019
Ελληνικό: Μεγαλώνει η ομάδα της Lamda Development
3
loading

Ακόμη μια σημαντική προσθήκη στην ομάδα που δημιουργεί η Lamda Development ενόψει της έναρξης των εργασιών στο Ελληνικό, ανακοινώθηκε σήμερα.

Ειδικότερα, μετά τη συμμετοχή της Aegean Airlines και της σύμπραξης Ομίλου Olympia - VNK Capital, ανακοινώθηκε η αγορά 546.167 ιδίων μετοχών της Lamda Development (0,685%) από την Ορυμήλ, συμφερόντων Οδυσσέα Κυριακόπουλου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο Αθηνών η Lamda Development.

Η ανακοίνωση αυτή ενισχύει περαιτέρω την στρατηγική που ανακοίνωσε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, για τη δημιουργία μιας συμμαχίας των καλύτερων για την υλοποίηση του έργου του Ελληνικού, του μεγαλύτερου έργου αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη και ένα από τα μεγαλύτερα διεθνώς.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει: Η εταιρεία με την επωνυμία «LAMDA Development - Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών και Αξιοποίησης Ακινήτων ανακοινώνει, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Κανονισμού (EE) 596/2014, έκαστος όπως ισχύει, ότι την 18.10.2019 το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας έλαβε απόφαση να πωληθεί το σύνολο του υπολοίπου των ιδίων μετοχών, που η εταιρία έχει στην κατοχή της, στην εταιρεία με την επωνυμία "ΟΡΥΜΗΛ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ" (η "Ορυμήλ").

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας, κατόπιν διεξαγωγής από την εταιρία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών με την επωνυμία «AXIA Ventures Group Ltd» (η "ΑΧΙΑ") διαδικασίας συγκέντρωσης ενδιαφέροντος και προσφορών με σκοπό τη βέλτιστη ιδιωτική τοποθέτηση 546.167 ιδίων μετοχών (που αντιστοιχούν περίπου σε 0,685% του συνόλου μετοχών και δικαιωμάτων ψήφου της εταιρίας, οι "Ίδιες Μετοχές"), αποφάσισε την πώλησή τους στην Ορυμήλ, πλειοδότρια εταιρεία για το σύνολο των Ιδίων Μετοχών, κατά την ολοκλήρωση της ως άνω διαδικασίας, στις 16.10.2019.

Ως προς το τίμημα της συναλλαγής, αποφασίστηκε η πώληση των ως άνω Ιδίων Μετοχών να γίνει στην τιμή των 7,27 ευρώ ανά διατεθείσα μετοχή, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της ως άνω διαδικασίας.

Τέλος, επισημαίνεται ότι, λαμβάνοντας υπόψη τη δηλωθείσα μετοχική σχέση του κ. Οδυσσέα Κυριακόπουλου, ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας, με την Ορυμήλ, η ως άνω συναλλαγή θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι συνέχεται με το πεδίο εφαρμογής των άρθρων 99 επ. του νόμου 4548/ 2018, και για τον λόγο αυτόν κρίθηκε επωφελές να τεθεί υπόψη της ανεξάρτητης ελεγκτικής εταιρείας "Deloitte Ανώνυμη Εταιρεία Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών". Κατόπιν τούτου, η εν λόγω ελεγκτική εταιρεία, διά του ορκωτού ελεγκτή - λογιστή, Δημητρίου Κουτσού - Κουτσόπουλου, συνέταξε την από 18.10.2019 Έκθεση αξιολόγησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του N. 4548/ 2018 ('Αρθρ. 101), του κατά πόσον η πώληση πακέτου ιδίων μετοχών (ποσοστό 0,685%) της Lamda Development A.E. (Lamda) προς την ΟΡΥΜΗΛ Α.Ε. (ΟΡΥΜΗΛ), είναι δίκαιη και εύλογη για τη Lamda και τους μετόχους της, που δεν αποτελούν συνδεδεμένο μέρος».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Αυτό το ήξερες;

  Μετά την άτακτη φυγή των ξένων της Lamda Development προ τριμήνου, κηρύσσεται πανστρατιά από την κυβέρνηση για την προώθηση του Ελληνικού. Παράλληλα τρέχει επικοινωνιακή προσπάθεια για να δείξουν ότι κάτι κινείται... Υπάρχει άμεσος κίνδυνος να καταρρεύσει λόγω ελλείψεως κεφαλαίων!

  1. avatar Social Distortion.

   Και εσύ, γιατί χαλιέσαι? Αφού το όνειρό σου είναι να παραμείνει χωματερή στα πλαίσια της ολιγαρκους αφθονίας του ΣΥΡΙΖΑ.
   Εάν είναι έτσι όπως γράφεις, θα έπρεπε να πανηγυρίζεις ρε κομματόσκυλο.

 2. avatar Μια υπέροχη μέρα

  Πρώτη φορά Ελληνική κυβέρνηση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει