Φυσικά πρόσωπα με εξωχώριες εταιρείες καλεί η εφορία προκειμένου να προσκομίσουν στοιχεία και να αποδείξουν ότι δεν φοροδιέφυγαν.

Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή τόνισε πως από τις 6.575 εξωχώριες εταιρείες που διαθέτουν ή διέθεταν σε κάποια φάση ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα η αρμόδια διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων έχει ελέγξει 315 υποθέσεις και ήδη έχει βεβαιώσει φόρου 40 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε πως ελέγχονται από το ΣΔΟΕ εξωχώριες εταιρείες με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους. Συνολικά δόθηκαν 102 εντολές ελέγχου, οι 88 από την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Αττικής και οι 14 από την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας.

Μάλιστα, ο κ. Μαυραγάνης αποκάλυψε πως ήδη έχουν κληθεί εκπρόσωποι και εμπλεκόμενα πρόσωπα προκειμένου να προσκομίσουν στοιχεία και ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο ίδιος σημείωσε πως υποθέσεις που υπάρχουν εξωχώριες και φυσικά πρόσωπα περνάνε στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, το οποίο ελέγχει τα άτομα με μεγάλο πλούτο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.