Έρχεται πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 35.000 ανέργους

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΡΓΑΣΙΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΗ
6:54
06/10/2019
Έρχεται πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 35.000 ανέργους
7
loading

Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 35.000 ανέργους έχει στα σκαριά ο ΟΑΕΔ, με στόχο την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της μακροχρόνιας ανεργίας, αλλά και την επανασύνδεση των μακροχρόνια ανέργων με την αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με επιστολή που έχει αποστείλει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), το εν λόγω πρόγραμμα – του οποίου η προκήρυξη αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα – θα έχει διάρκεια 8 μηνών και θα απευθύνεται κυρίως σε μακροχρόνια ανέργους. Όσον αφορά δε τη χρηματοδότησή του, αυτή θα προέρχεται τόσο από εθνικούς όσο και από ευρωπαϊκούς πόρους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά, βάσει του σχεδιασμού του προγράμματος, η απασχόληση θα είναι με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και θα παρέχεται με τη μορφή έργων με συγκεκριμένα παραδοτέα. Μάλιστα, τα έργα αυτά δεν θα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα έχουν μετρήσιμα αποτελέσματα όσον αφορά τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των κατοίκων των δήμων, όπως είναι για παράδειγμα η αναβάθμιση υπηρεσιών, η εξυπηρέτηση μεγαλύτερου πλήθους κατοίκων κ.ά.

Είναι δε ενδεικτικό πως προκειμένου να διευκολυνθούν οι άνεργοι και να μπορέσουν να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας μέσω του εν λόγω προγράμματος πρόκειται να συμμετάσχουν και σε ειδικές δράσεις κατάρτισης.

Σημειώνεται πως τα έργα που αναμένεται να υλοποιηθούν θα επιλέγονται από τους ίδιους τους δήμους, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες τους, και θα στοχεύουν σε τομείς, όπως είναι για παράδειγμα η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους, η συντήρηση και αναβάθμιση μικρών υποδομών, η αναβάθμιση της λειτουργίας των υπηρεσιών αλλά και η αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος.

Πάντως, βάσει των έως τώρα δεδομένων, η ημερήσια αμοιβή πρόκειται να διαμορφωθεί στα 21,84 ευρώ, ενώ μηνιαία δεν θα ξεπεράσει τα 546 ευρώ.

Ποιους αφορά

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι Έλληνες πολίτες, πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ, Βορειοηπειρώτες, ομογενείς, άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών (ή μονογονεϊκών οικογενειών) στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μακροχρόνια άνεργοι ή άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα «Νέα», άνεργοι ηλικίας άνω των 29 ετών εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ ή εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του Οργανισμού και άνεργοι δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).

Θα πρέπει να επισημανθεί πως αφού ο Οργανισμός λάβει τις ηλεκτρονικές αιτήσεις των ωφελούμενων, θα προβεί στη σύζευξη των ωφελούμενων με τις θέσεις απασχόλησης των επιβλεπόντων φορέων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ1237

  Παιδιά ας μου απαντήσει κάποιος ποιά ημερομηνία θα βγει το πρόγραμμα;

  1. avatar Αυτοί που υποστηρίζουν τις εκτρώσεις έχουν γεννηθεί. 300.000 κάθε χρόνο!!!

   Κάνεις δεν ξέρει για την ώρα... Θα μπαίνεις κάθε μέρα φίλε μου και θα βλέπεις..

 2. avatar ΒΕΛΟΣ

  500 ευρω να καθαριζεις παρτερια...
  400 ευρω λαθρομεταναστης , με τζαμπα φαι και σπιτι...
  Ασε θα προτιμησω το δευτερο, ειμαι και λιγο μαυρος, πεταω χαρτια κραταω μονο το iphone...

 3. avatar Καλώς να τους πάρουν, αλλά… Υπάρχει και ένα αλλά.

  Ποια προγράμματα; Αυτά που για να πας, πρέπει να είσαι πολύτεκνος; αμεα; χωρίς εισόδημα; χωρισμένος με παιδί, και στον ήλιο μοιρα; Οοοοοοοολοι οι υπόλοιποι;;;

  1. avatar Αυτοί που υποστηρίζουν τις εκτρώσεις έχουν γεννηθεί. 300.000 κάθε χρόνο!!!

   Γίνε πολύτεκνος να δεις τι καλά είναι. Θέλει πολλά κοτσια και δεν θα έχεις μάλλον.... Να γίνεις ΑΜΕΑ δεν στο εύχομαι με τίποτα.... Αν έχεις εισόδημα μεριασε να δουλέψει κάνεις που δεν έχει... Διαφορετικά.... Πάνε στα χωράφια. Γιατί οι πολύτεκνοι και όσοι δεν έχουν εισόδημα όταν δεν έχει δουλειά με ΟΑΕΔ εκεί είναι. Άκου ρε τι είπε ο άνθρωπος....

  2. avatar ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ

   Ξεκίνα γάμα να δεις μια άσπρη ημέρα. Άμα είσαι άκληρος, άφραγκος κλπ τι θέλεις και ζεις και περισσότερο σιγά να μην σε επιδοτήσουμε οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, μέσω ΟΑΕΔ, να περιφέρεις ρέμπελε το σαρκίο σου.

   1. avatar Αυτοί που υποστηρίζουν τις εκτρώσεις έχουν γεννηθεί. 300.000 κάθε χρόνο!!!

    Ωωωωω τάπα ωραία ρε φίλε!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει