Επίδομα ενοικίου 2019: Ποιοι πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει ο επανέλεγχος


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
7:21
24/09/2019
Επίδομα ενοικίου 2019: Ποιοι πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου
7
loading

Νέα αίτηση για να συνεχίσουν να λαμβάνουν το επίδομα ενοικίου θα πρέπει να υποβάλουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου τα νοικοκυριά που έχουν αλλαγές στα εισοδήματά τους ή την περιουσιακή τους κατάσταση ή στη σύνθεση τους (π.χ. νέο μέλος).

Για τις περιπτώσεις που έληξε το μισθωτήριο συμβόλαιο απαιτείται πρώτα η ανανέωσή του και μετά η υποβολή της αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Δεδομένου ότι οι αιτήσεις για το Επίδομα Στέγασης εγκρίνονται για έξι μήνες, θα πρέπει και το μισθωτήριο συμβόλαιο να καλύπτει το ανωτέρω διάστημα, δηλαδή να έχει διάρκεια τουλάχιστον έξι μήνες από τον επόμενο μήνα της υποβολής αίτησης.

Την ερχόμενη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου συμπληρώνεται το εξάμηνο ισχύος των αιτήσεων του επιδόματος που εγκρίθηκαν έως και 31 Μαρτίου 2019.

Οι αιτήσεις αυτές δύναται να ανανεωθούν αυτόματα για έξι ακόμη μήνες, εφόσον εξακολουθούν να πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος. Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει ο επανέλεγχος των αιτήσεων.

Για τις αιτήσεις εκείνες για τις οποίες διαπιστωθεί ότι δεν πληρούνται πλέον οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος (ενδεικτικά: λήξη περίοδος ισχύος του ηλεκτρονικού μισθωτηρίου, αλλαγή σύνθεσης νοικοκυριού, αλλαγή των εισοδημάτων ή περιουσιακής κατάστασης του νοικοκυριού) οι αιτήσεις δεν θα ανανεωθούν. Στους δικαιούχους θα αποσταλεί μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι η χορήγηση του επιδόματος δεν θα ανανεωθεί αυτόματα. Εάν επιθυμούν, μπορούν να υποβάλουν οι ίδιοι νέα αίτηση.

Προσοχή: για να μην χάσουν κάποιο μήνα επιδότησης, η νέα αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί και να εγκριθεί έως 30/9/2019.

Αυτόματες διασταυρώσεις

Για τους δικαιούχους που μέσω των αυτόματων διασταυρώσεων διαπιστωθεί ότι εξακολουθούν να πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις του προγράμματος, η αίτηση θα ανανεωθεί αυτόματα για έξι ακόμα μήνες. Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν σχετικά με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Προσοχή: Όσοι εξ αυτών έχουν αλλαγές στη σύνθεση του νοικοκυριού τους σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο, οι οποίες δεν προκύπτουν μέσα από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις και άρα δεν αποτυπώνονται στην αίτηση, μπορούν έως τις 30 Σεπτεμβρίου να ανακαλέσουν την αίτηση και να υποβάλλουν νέα.

Η ανωτέρω διαδικασία θα ακολουθείται στο τέλος κάθε μήνα για τις αιτήσεις του Επιδόματος Στέγασης για τις οποίες λήγει το πρώτο εξάμηνο ισχύος.

 • Είχα αιτηθεί για το Επίδομα Στέγασης το Μάρτιο αλλά το μισθωτήριο μου λήγει 30/11/2019. Θα ανανεωθεί αυτόματα η αίτηση μου για έξι ακόμη μήνες;

Όχι, εάν το μισθωτήριο με το οποίο είχατε αιτηθεί δεν καλύπτει το επόμενο εξάμηνο ισχύος της αίτησης η αίτηση δεν μπορεί να ανανεωθεί αυτόματα. Θα πρέπει να υποβάλετε νέα αίτηση εάν έχετε νέο ενεργό μισθωτήριο σε ισχύ το οποίο καλύπτει το επόμενο εξάμηνο αναφοράς (ενδεικτικά για αιτήσεις που θα υποβληθούν το Σεπτέμβριο, το μισθωτήριο θα πρέπει να είναι σε ισχύ τουλάχιστον από 1/10/2019 έως 31/3/2020).

 • Έχουν προκύψει αλλαγές στη σύνθεση του νοικοκυριού μου το τελευταίο εξάμηνο, οι οποίες δεν έχουν αποτυπωθεί στην αίτηση μου για το Επίδομα Στέγασης; Τι πρέπει να κάνω ώστε να μην ανανεωθεί αυτόματα η αίτηση μου για έξι ακόμη μήνες με την προηγούμενη σύνθεση;

Θα πρέπει κατά τον τελευταίο μήνα ισχύος της αίτησης σας να την ανακαλέσετε και να υποβάλετε νέα, στην οποία να αποτυπώνονται οι αλλαγές που έχουν επέλθει στη σύνθεση του νοικοκυριού σας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Νικολιτση Δημητρα

  Κατεθεσα ξανα αιτηση τον Σππτεβρη. Ποτε αρχιζει ξανα η πληρωμη για μενα??

 2. avatar Αγνοστως

  Και εμένα το έκοψαν έχω καθαρό εισόδημα 11000 4 ενήλικες άτομα το όριο είναι 17.500 πως το υπολογίσουν άγνωστο τεκμήριο διαβίωσης λένε που πρέπει να απευθύνομαι

 3. avatar Γιωτα λεο

  Εμένα δεν έχει αλλάξει τίποτα από την προηγούμενη αίτηση και δεν μπήκε το επίδομα αυτόν τον μήνα. Ούτε κάποια ενημέρωση μέσω Μάικ, είχα. Που πρέπει να απευθυνθώ?

 4. avatar GABALAS.NIKOLAOS..

  KALIMERA..EMENA.H.EPIDOTISH..ENIKIOY..ELIXE..PIRA..TELEFTEA.DOSH..TON.9.MHNA.......TO.MISDOTIRIO.LIGH...TIN..1.MINA...TOY.2020..KAI.H.NEA..EPIDOTISH..DA.LIGI..TON.MARTIO..TOY.HKOSI..ANANEONETE..AYTA..H.KANO.NEA.ETISH..KAI.ANANEOSI.MISDOTIRIOY..

 5. avatar Αντι μουζ.

  Καλησπέρα σας και εγώ έχω συμβόλαιο που λήγει 18/11 αλλά έχω κάνει ανανέωση για συνέχεια στα επόμενα δύο χρόνια, αλλά δεν βρίσκει την αίτηση λόγω που έχει διαφορετικό κωδικό ανανέωσης, τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση?

 6. avatar γιωργος.

  καλησπερα σας εμενα εληγε ηταν απο τον ιουλιο εως τον δεκεμβριο το επιδομα...15-3-2020 ληγει το συμβολαιο και το εκανα μεχρι 31-3-2020και εκανα αποδοχη..θα χρειστει αιτηση να κανω παλι
  ?ευχαριστω

 7. avatar Αναστασία1

  Καλησπέρα για το συμβόλαιο λήγει 16/10/2019 και έχει γίνει ανανέωση από 17/10/2019 έως 31/3/2022 και μου λέει δεν βρέθηκε ενεργό συμβόλαιο κάνοντας νέα αίτηση. Πρέπει το συμβόλαιο να είναι από 1/10/2019; Ευχαριστώ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει