Δύο νέα διατάγματα για τα περιοριστικά μέτρα στις τραπεζικές συναλλαγές εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου, χωρίς να τροποποιεί τους υφιστάμενους περιορισμούς.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε το 13ο διάταγμα για τις τράπεζες, στο οποίο δεν υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο και τίθεται σε ισχύ με χρονική διάρκεια επτά ημερών.

Σύμφωνα με το διάταγμα, το οποίο εκδόθηκε για διαδικαστικούς λόγους, το ποσό ανάληψης από τις αυτόματες ταμειακές μηχανές παραμένει στα 300 ευρώ ημερησίως και το μέγιστο ποσό εμπορικών συναλλαγών χωρίς έγκριση στις 500.000 ευρώ.

Επίσης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο εξέδωσε το 4ο διάταγμα για τις ξένες τράπεζες, σύμφωνα με το οποίο προστίθενται ακόμη δύο ξένα τραπεζικά ιδρύματα, η Arab Jordan Investment Bank SA και η Byblos Bank SΑL, των οποίων οι διεθνείς πελάτες θα εξαιρούνται οποιονδήποτε υφιστάμενων περιορισμών.

Οι δύο τράπεζες προστέθηκαν στον κατάλογο που περιλαμβάνει άλλες 12 ξένες, οι οποίες ζήτησαν εξαίρεση των πελατών τους με βάση τα κριτήρια ρευστότητας που έχει επιβάλει η Κεντρική Τράπεζα.