Αυτός θα είναι ο νέος χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΟΔΔΗΧ

Τι αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16:27
11/09/2019
Αυτός θα είναι ο νέος χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΟΔΔΗΧ
2
loading

Ο επενδυτικός οίκος Lazard θα είναι ο νέος χρηματοοικονομικός σύμβουλος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), με αντικείμενο την υποστήριξη του Οργανισμού για τη διαχείριση του δημοσίου χρέους και, κυρίως, για την επαναφορά των ελληνικών ομολόγων σε «επενδυτική βαθμίδα» εντός της επόμενης διετίας.

Τη σχετική απόφαση έλαβε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) που συνεδρίασε στο υπουργείο Οικονομικών, λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση του ΟΔΔΗΧ και τη θετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Σύμφωνα μάλιστα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, στόχος είναι η επαναφορά σε «επενδυτική βαθμίδα» το συντομότερο δυνατόν. Σημειώνεται ότι ο προηγούμενος σύμβουλος του ΟΔΔΗΧ (επί περίπου 2,5 χρόνια) ήταν ο οίκος Rothschild, ενώ, σύμφωνα με τους αξιωματούχους του υπουργείου, η νέα σύμβαση θα είναι καλύτερη, καθώς ενσωματώνει και το success fee.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Μπάτε σκύλοι αλέστε…

    Εκτός από το ξεπούλημα όλης της δημόσιας περιουσίας μπιρ παρά, προσλαμβάνουν και σύμβουλο που θα πληρωθεί εκατομμύρια! Προφανώς θα κανονίσει τις... μίζες!

    1. avatar Μπάτε σκύλοι αλέστε στο σπίτι σου ρομα

      ο βαρουφακης ειχε ολοκληρη εταιρια συμβουλων που κοστισε 1 μυριο, ο τσιπρας την goldman sachs που πληρωνοταν 3 μυρια και τους ροθτσιλντ και μιλας εσυ ρε ρομα;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει