Μοίρασε πρόστιμα σε τουριστικές επιχειρήσεις η ΑΑΔΕ

Περιπτώσεις φοροδιαφυγής σε Ηλεία και Λευκάδα


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
6:23
24/08/2019
Μοίρασε πρόστιμα σε τουριστικές επιχειρήσεις η ΑΑΔΕ
1
loading

Δύο ακόμη περιπτώσεις φοροδιαφυγής σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού, ανακάλυψαν οι έλεγχοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Επιβλήθηκαν τα αναλογούντα πρόστιμα, ενώ ο έλεγχος θα επεκταθεί και στις προηγούμενες χρήσεις.

Ειδικότερα:

Τουριστικό τραινάκι στον νομό Ηλείας για τις περιηγήσεις που πραγματοποιούσε, μετά από κάθε φορολογικό στοιχείο που εξέδιδε, διένειμε ως νόμιμο φορολογικό στοιχείο το στέλεχος της ταμειακής μηχανής, περιορίζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο τις πωλήσεις του κατά 50%. Δηλαδή, στα 60 φερόμενα ως εκδοθέντα φορολογικά στοιχεία, μόνον τα 30 ήταν νόμιμα.

Σε έλεγχο στον νομό Λευκάδος σε ημερόπλοιο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 113 Αποδείξεων Παροχής Υπηρεσιών (ΑΠΥ) για το περιηγητικό ταξίδι και η μη έκδοση 11 αποδείξεων (ΑΛΣ) από το κυλικείο. Η συνολική αξία των μη εκδοθέντων παραστατικών κατά την ώρα του ελέγχου ανέρχεται σε 2.288 ευρώ. Διενεργήθηκαν ταυτόχρονοι έλεγχοι σε τρία υποκαταστήματα της εκμεταλλεύτριας εταιρείας, όπου κατασχέθηκε πλήθος στοιχείων, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε η μη υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος των ετών 2017 και 2018.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Γιατροι

    Γιατρο,δικηγοροι,τεχνιτες οικοδομων πασης φυσεως,φροντιστηρια,βυτια εκκενωσης λυμματων,συνεργεια αυτοκινητων και πασης φυσεως,ταβερνες ,εστιατορια,επαγγελματικα καταλυμματα και ξενοδοχεια,ειναι μερικα απο τα επγγελματα που στερουν απο το κρατος εσοδα τουλαχιστον 10 δις το χρονο.Υπαρχει λυση;Βεβαιως,η χορηγηση φορολογικων εκπτωσεων στους καταναλωτες που προσκομιζουν αποδειξεις.Η 2η λυση ειναι η πληρης καταργηση μετρητων πραγμα αδυνατον.Διφορετικα τα μονιμα υποζυγια μισθωτοι-συνταξιουχοι θα ειναι τα μοναδικα θυματα .Δεν θελουν ν ακουσουν τιποτα;Κακο του κεφαλιου τους.Η Ελλαδα θα παραμεινει η ψωροκωσταινα που θα επιβαλει απανθρωπους φορους για να βγει ο κρατικος προϋπολογισμος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει