Στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ιστορικά υποχώρησε σήμερα η απόδοση των 10ετών κρατικών βρετανικών ομολόγων, με τις αποδόσεις των ομολόγων στην ευρωζώνη να μειώνονται περαιτέρω εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας αλλά και των ανησυχιών για Brexit χωρίς συμφωνία.

Οι εξελίξεις στις σινοαμερικανικές εμπορικές σχέσεις καθώς και το γεγονός ότι η ισοτιμία του κινεζικού νομίσματος μειώθηκε, ξεπερνώντας το επίπεδο το επίπεδο των 7 γιουάν ανά δολάριο, οδήγησαν σε άνοδο τις τιμές των ευρωπαϊκών ομολόγων και τις αποδόσεις των 30ετών ολλανδικών ομολόγων για πρώτη φορά σε αρνητικό έδαφος.

Η απόδοση του 10ετούς βρετανικού ομολόγου σημείωσε πτώση άνω των 4 μονάδων βάσης στο 0,502%, συγκριτικά με το προηγούμενο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 0,503% που σημείωσε στις 15 Αυγούστου του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του Reuters που επικαλείται το ΑΜΠΕ.

Η Κίνα άφησε σήμερα την ισοτιμία του νομίσματός της να καταγράψει θεαματική πτώση, ξεπερνώντας το συμβολικό όριο των 7 γιουάν ανά δολάριο για πρώτη φορά εδώ και πάνω από μια δεκαετία, σε μια ένδειξη ότι το Πεκίνο ίσως είναι πρόθυμο να ανεχθεί περαιτέρω εξασθένιση του νομίσματός του καθώς επιδεινώνεται η διαμάχη για το εμπόριο.

Η πτώση κατά 1,4% του γιουάν σημειώνεται αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αιφνιδίασε τις αγορές λέγοντας ότι θα επιβάλλει δασμούς 10% στις υπόλοιπες κινεζικές εισαγωγές 300 δισεκ. δολαρίων από την 1η Σεπτεμβρίου, τερματίζοντας την ανακωχή που ίσχυε εδώ και ένα μήνα στο θέμα του εμπορίου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Η απόδοση του 30ετούς γερμανικού ομολόγου μειώθηκε κατά επτά μονάδες βάσης, στο χαμηλό επίπεδο του -0,053% με την απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου να διαμορφώνεται στο -0,53%.