Αυξήθηκαν οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Παράλληλα τα «λουκέτα» έχουν μειωθεί


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
23:04
26/07/2019
Αυξήθηκαν οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης
1
loading

Αύξηση κατέγραψαν οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων στα μητρώα μελών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα. Παράλληλα, την περίοδο από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο του 2019, υποχώρηση παρουσίασαν οι διαγραφές επιχειρήσεων έναντι του πρώτου εξαμήνου του 2018.

Αναλυτικότερα, το πρώτο εξάμηνο του 2019 έγιναν εγγραφές 572 νέων επιχειρήσεων, έναντι 538 νέων επιχειρήσεων, πέρυσι. Αντίστοιχα, οι διαγραφές (λουκέτα) επιχειρήσεων έφτασαν φέτος τις 286, έναντι 305 το πρώτο εξάμηνο του 2018. Οι περισσότερες νέες επιχειρήσεις και φέτος, όπως και πέρυσι είναι Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες (ΙΚΕ), ενώ ακολουθούν οι ατομικές, οι ομόρρυθμες, οι ετερόρρυθμες και οι ανώνυμες. Ουσιαστικά, συνεχίζεται η βελτιωμένη εικόνα στις εγγραφές - διαγραφές, η οποία είχε αποτυπωθεί και στη σύγκριση μεταξύ των ετών 2018 και 2017.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων,  αυτή η εικόνα στις εγγραφές - διαγραφές συνάδει και με τη βελτίωση των επιχειρηματικών προσδοκιών που καταγράφηκε στην τελευταία εξαμηνιαία έρευνα - Βαρόμετρο του ΕΒΕΘ.

«Ας ελπίσουμε ότι αυτή η τάση θα συνεχιστεί και θα επαληθευτούν οι προσδοκίες για δημιουργία ενός καλύτερου επιχειρηματικού κλίματος. Η βελτίωση των εγγραφών-διαγραφών, σε σχέση με πέρσι, μας δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση, αλλά μας επιφορτίζει και με επιπλέον ευθύνη για να ανεβάσουμε ακόμη πιο ψηλά τον πήχη των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα μέλη μας», επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Γιάννης Μασούτης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Άντε καλά

    Είδατε ο Κουλις έφερε την ανάπτυξη!
    Τι οχι;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει