Η Ελλάδα πρώτη χώρα σε επενδύσεις από το σχέδιο Γιούνκερ

Η ΕΤΕπ έχει εγκρίνει χρηματοδότηση ύψους 55,8 δισ. ευρώ για έργα υποδομών και καινοτομίας


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
16:23
25/07/2019
Η Ελλάδα πρώτη χώρα σε επενδύσεις από το σχέδιο Γιούνκερ
6
loading

Χρηματοδότηση ύψους 76,9 δισ. ευρώ στα 28 κράτη μέλη αντιπροσωπεύουν τα εγκεκριμένα έργα στο πλαίσιο του σχεδίου Γιούνκερ τον Ιούλιο, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην πρώτη θέση σε επενδύσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε συνέχεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλιου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) τον Ιούλιο, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων του σχεδίου Γιούνκερ αναμένεται να δημιουργήσει πρόσθετες επενδύσεις ύψους 424 δισ. ευρώ στην ΕΕ.

Περίπου 967.000 νεοσύστατες, καθώς και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) αναμένεται να επωφεληθούν από τη βελτίωση της πρόσβασης σε χρηματοδότηση. Επί του παρόντος, οι πέντε πρώτες χώρες σε επενδύσεις, σε σχέση με το ΑΕΠ, είναι η Ελλάδα, η Εσθονία, η Πορτογαλία, η Βουλγαρία και η Πολωνία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Επιτροπή, η ΕΤΕπ έχει εγκρίνει χρηματοδότηση ύψους 55,8 δισ. ευρώ για έργα υποδομών και καινοτομίας, γεγονός που αναμένεται να κινητοποιήσει 256,9 δισ. ευρώ σε πρόσθετες επενδύσεις.

Όσον αφορά το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ), μέρος του ομίλου της ΕΤΕπ, έχει εγκρίνει συμφωνίες με ενδιάμεσες τράπεζες και ταμεία για τη χρηματοδότηση ΜΜΕ με συνολικό ποσό 21,1 δισ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να κινητοποιήσει 167,1 δισ. ευρώ σε πρόσθετες επενδύσεις.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Χαρά μεγάλη

  τωρα θα δείτε σκάνδαλα πάλι μεγάλο φαγοπότι.Και ξέρετε αυτοί οι παλιοί ειναι καλοί Μαστοροι στο φάγωμα. Σαν καλα το ξεκινάνε αλλα σε λίγο θα τους δείτε. Υπομονή το μέλι ειναι γλυκό και σίγουρα θα βουτήξουν το δάχ. Την παλάμη.

 2. avatar Κουλης

  Ήξεραν ότι θα βγω εγώ για αυτό έδωσαν τα λεφτά

 3. avatar PanosGianaros

  Είδατε . . . ακόμη δεν ήρθε ο Κούλης , και πότε έφτιαξε τα προγράμματα ,
  πότε τα υπέβαλε , τα διαβάσανε οι Ευρωπαίοι ( ο Χρυσοχο'ι'δης δεν διάβαζε )
  τα εγκρίνανε κιόλας . . . . . και βγήκαμε και ΠΡΩΤΟΙ . . . !
  Αυτό δεν είναι κυβέρνηση , , είναι ΣΕΙΣΜΟΣ . . . !

  1. avatar PanosGianaros

   ......πηραν ΦΩΤΙΑ οι επενδυσεις!!!!

  2. avatar #$#PanosGianaros

   Τυφωνας!!!!!

 4. avatar Αναρχομπετοβλακας αχρηστερος

  Κακοί κακοί Ευρωπαίοι

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει