Εγκρίθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς για δύο χρόνια, οι νέες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, της Ομοσπονδίας Μονίμων Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), της Ένωσης Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ Α.Ε. και της Ένωσης Εποπτών και Αρχιεργατών (ΟΦΕ).

Προηγήθηκε τρίμηνη διαδικασία διαπραγματεύσεων μεταξύ Συνδικάτων και Διοίκησης.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας Γιώργος Γεωργακόπουλος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι συμφωνήθηκε μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης, η συλλογική σύμβαση εργασίας να παραμείνει η ίδια όπως ήταν το 2009 και να συσταθεί κοινή επιτροπή εργασίας, η οποία θα εξετάσει διάφορες μεταβολές, όπως λειτουργικότητα και άλλα, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητας.

Δήλωσε επίσης ότι οι εργαζόμενοι είναι αντίθετοι με τους μνημονιακούς όρους.

«Οφείλω να αναγνωρίσω τη διεκδικητικότητα και υπευθυνότητα των συνδικαλιστικών οργάνων του χώρου, που σε μια επώδυνη οικονομική φάση για τη χώρα, αλλά και για την εταιρεία, η οποία το 2009 μετά την υπογραφή Σύμβασης Παραχώρησης έπρεπε να επανακινήσει τη δραστηριότητά της σε έναν σημαντικό τομέα της από μηδενική βάση, συναίνεσαν στην υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας δήλωσε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. Γεώργιος Ανωμερίτης.

Πρόσθεσε ότι η εταιρεία, από το 2010 διάγει μια φάση εργασιακής ειρήνης, παρά τις μειώσεις αμοιβών και την αποχώρηση 530 εργαζόμενων, χωρίς να γίνει έκτοτε ούτε μια νέα πρόσληψη.