Τον ιστότοπο «Breakthrough Greece», μια σημαντική πρωτοβουλία παγκόσμιας προβολής της Ελλάδας, παρουσίασαν ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης και οι συνεργάτες του, στον υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νότη Μηταράκη.

Το Breakthrough Greece είναι μια πρωτοβουλία του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, που αναδεικνύει την ελληνική καινοτομία και δυναμική επιχειρηματικότητα προβάλλοντας υγιείς, εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις και επιχειρηματίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μετά τη παρουσίαση ακολούθησε συζήτηση για τις δυνατότητες και τις προοπτικές μιας πιο στενής συνεργασίας και εκμετάλλευσης του πολύτιμου αυτού εργαλείου και από τις δύο πλευρές.

Ο κ. Μηταράκης, δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Η πρωτοβουλία του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, συμβάλλει στις προσπάθειές μας να προβάλλουμε μια Ελλάδα υγιή, επιχειρηματική, καινοτόμα και εξωστρεφή. Προσβλέπουμε σε συνεχή συνεργασία με το Επιμελητήριο στην κατεύθυνση αυτή».

Ο Γιάννος Γραμματίδης, επισήμανε: «Συνεχίζουμε να προσφέρουμε ουσιαστικές υπηρεσίες στην οικονομία συμβάλλοντας στην υπόθεση της ανάπτυξης με συγκεκριμένα κι αποτελεσματικά εργαλεία, ενισχύοντας παράλληλα την επιχειρηματικότητα. Ελπίζουμε ότι η συνέχεια της συνάντησης θα είναι μια αποτελεσματική συνεργασία».

Το Breakthrough Greece είναι ένας ιστότοπος που επιχειρεί να ανατρέψει την αρνητική εικόνα που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας μία Ελλάδα που ολοένα και πιο δυναμικά καινοτομεί, επιχειρεί, παράγει, αναπτύσσεται, δίνει θέσεις εργασίας και κυρίως εξάγει.

Στόχος του είναι να προωθήσει τις βέλτιστες πρακτικές, να προβάλλει την αναδυόμενη κουλτούρα της εφαρμοσμένης καινοτομίας στην ελληνική οικονομία και να ενισχύσει την εικόνα της επιχειρηματικότητας στον τόπο μας.

Παράλληλα, η διαδικτυακή αυτή πύλη λειτουργεί ως εργαλείο «B2B» για τις ελληνικές επιχειρήσεις στην εξεύρεση επιχειρηματικών εταίρων αλλά και πόρων σε όλο τον κόσμο.