Επίδομα ενοικίου 2019: Η τρίτη πληρωμή στους δικαιούχους σήμερα

Πότε καταβάλλονται τα επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
9:51
24/06/2019
Επίδομα ενοικίου 2019: Η τρίτη πληρωμή στους δικαιούχους σήμερα
5
loading

Σήμερα, Δευτέρα, πραγματοποιείται η τρίτη πληρωμή των δικαιούχων του Επιδόματος Στέγασης (ενοίκιο), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαΐου 2019.

Το ποσό των 31.737.257,89 ευρώ θα καταβληθεί σε 255.188 δικαιούχους και αφορά σε περισσότερα από 650.000 άτομα.

Στο μεταξύ, την Τρίτη 25 Ιουνίου, θα καταβληθούν, όπως προβλέπεται, τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα μηνός Ιουνίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Υπενθυμίζεται πως τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα καταβάλλονται πλέον σε μηνιαία βάση σε όλους τους δικαιούχους την ίδια ημέρα και σε σταθερή ημερομηνία, η οποία είναι η 25η εκάστου μήνα. Κάθε μήνα καταβάλλεται την 25η ημέρα το μηνιαίο επίδομα που αντιστοιχεί στον τρέχοντα μήνα. «Έτσι, οι πληρωμές έρχονται νωρίτερα, καθώς τα Άτομα με Αναπηρία εισέπρατταν τα επιδόματά τους κάθε δίμηνο και για τους δύο μήνες που είχαν προηγηθεί (π.χ. τον Ιούλιο εισέπρατταν τον Μάιο και τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο εισέπρατταν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, κ.ο.κ.)» διευκρινίζει ο ΟΠΕΚΑ.

Αναλυτικότερα, την ερχόμενη Τρίτη, θα καταβληθούν για τα αναπηρικά επιδόματα μηνός Ιουνίου συνολικά 63,2 εκατομμύρια ευρώ σε 152.962 δικαιούχους. Επίσης, θα εξοφληθούν τα δικαιούμενα ποσά σε όλους όσοι πληρώνονταν, μέχρι το 2018, από τους δήμους και τις Περιφέρειες, όπως και σε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας των Κέντρων Κοινότητας και αυτή έχει εγκριθεί, μετά τους ηλεκτρονικούς και διοικητικούς ελέγχους του ΟΠΕΚΑ.

Την ερχόμενη Τρίτη 25 Ιουνίου, θα καταβληθούν, επίσης, οι συντάξεις και τα επιδόματα μηνός Ιουλίου στους ανασφάλιστους υπερήλικες δικαιούχους των παροχών του ΟΠΕΚΑ. Από τον τρέχοντα μήνα και στο εξής, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες θα εξοφλούνται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, αντί για την πρώτη εργάσιμη του εκάστοτε τρέχοντος μήνα, σύμφωνα και με σχετική νομοθετική διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα. Επισημαίνεται πως η ημερομηνία πληρωμών των ανασφάλιστων υπερηλίκων ακολουθεί την ημερομηνία καταβολών του πρώην ΟΓΑ και νυν ΕΦΚΑ Αγροτών, η οποία μετατέθηκε νωρίτερα στην 4η τελευταία τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα. Ειδικότερα, την ερχόμενη Τρίτη 25 Ιουνίου, θα καταβληθούν για συντάξεις και επιδόματα μηνός Ιουλίου ανασφάλιστων υπερηλίκων 11,28 εκατομμύρια ευρώ σε 34.100 δικαιούχους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar ΜΕΛΑΧΡΙΝΗ

  Τι γίνεται με τους ενοικιαστές που ενώ λαμβάνουν την επιδότηση ενοικίου ΔΕΝ πληρώνουν τον ιδιοκτήτη; Αναγκάστηκα να παρατείνω το συμβόλαιο μήπως και πάρω κάποια χρήματα (οφειλές προηγούμενων ενοικίων) και την πάτησα ολοσχερώς γιατί ενώ τα παίρνει δεν με πληρώνει. Και με βρίζει και από πάνω.....προς ενημέρωση ΄Ελληνας είναι για να μην παρεκτραπούν κάποια σχόλια...

 2. avatar Παπ

  Υπεβαλα αιτηση στις 3 Ιουνιου ποτε θα καταβληθει το επιδομα ενοικιου θα παρω γιατους πρηγουμενους μηνες;

 3. avatar tboni2

  Πληρώνουμε ενοίκιο στο σπίτι το δικό μας που φτυσαμε αίμα να το χτισουμε για να δίνει ο φασίστας τα λεφτά μας στους αλλοδαπούς που νοικιαζουν.αν δεν τον κλείσουμε φυλακή τον φασίστα στο μέλλον θα μας διώξει από τα σπίτια μας.

 4. avatar κλοθ κλοθ πατουλ

  οτι πηρατε πηρατε τώρα έρχεται ο οδοστρωτήρας. Να μάθετε να ψηφίζεται

 5. avatar θα το παρουν οι ψηφοφοροι του ψευτη-τσιπραλεξη

  πακιστανια...ρομα...και τεμπεληδες.....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει