Ανοιχτές για το ΣΔΟΕ όλες οι καταθέσεις

Πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς χωρίς εισαγγελική άδεια


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
8:30
15/03/2013
Ανοιχτές για το ΣΔΟΕ όλες οι καταθέσεις
13
loading

Απευθείας πρόσβαση για έλεγχο στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογουμένων αποκτούν από την ερχόμενη Τρίτη δέκα εξειδικευμένοι υπάλληλοι από την κεντρική υπηρεσία του ΣΔΟΕ και δύο υπάλληλοι ανά περιφερειακή διεύθυνση.

Οι υπάλληλοι αυτοί θα έχουν άμεση πρόσβαση σε κάθε τραπεζικό λογαριασμό που τηρείται σε 53 πιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και σε κάθε κίνηση κεφαλαίων εις βάθος δεκαετίας.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, με το νέο σύστημα, δε θα απαιτείται η έκδοση σχετικής εισαγγελικής διάταξης.

Οι πρώτοι ελεγκτικοί στόχοι θα είναι τα 2.062 ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής θα διασυνδεθούν τα πληροφοριακά συστήματα του φοροελεγκτικού μηχανισμού με τα πληροφοριακά συστήματα των τραπεζών.

Όλα τα αιτήματα του ΣΔΟΕ, των εφοριών και των ελεγκτικών υπηρεσιών για τον έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών φορολογουμένων θα συγκεντρώνονται και θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στις τράπεζες.

Οι τράπεζες θα είναι υποχρεωμένες να απαντούν άμεσα, την επόμενη μέρα, με την ηλεκτρονική διαβίβαση όλων των στοιχείων που ζητήθηκαν. Με τον τρόπο αυτόν η διασταύρωση των στοιχείων και ο φορολογικός έλεγχος θα ολοκληρώνονται με ταχύτατους ρυθμούς.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

13
σχόλια
 1. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

  ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟ !!

 2. avatar mystery2009

  ειδαμε με τη λιστα Λαγκαρντ ποσο αποτελεσματικοι ησαν στο ΣΔΟΕ...

 3. avatar george1973

  Στο ονομα της Ασφάλειας μετα την 11 η Σεπτεμβρίου οταν έπεφταν οι Δίδυμοι Πύργοι έγιναν τα χειρότερα παγκοσμίως. Τωρα στο ονομα της πάταξης της φοροδιαφυγής γκρεμίζεται κάθε ειδους προσωπικό δεδομένο και κάθε νόμος του Συντάγματος . Λες και είναι δύσκολο για αυτα τα ονοματα να δοθεί εισαγγελική άδεια για τους λογαριασμούς . Οχι δεν ειναι δυσκολο καθόλου . Χουντα .

  1. avatar Psilakratoras

   Στο όνομα της ελευθερίας καμπόσοι έφαγαν τους φόρους μας και τωρα μας κοιταζουν αφυψηλού που ψωμολυσσάμε... Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί πρέπει να έχουν το δικαίωμα να αντδρούν άμεσα , όπως άλλωστε εχουν και οι παρανομοι. Δε νομίζω οτι πρεέπι να έιμαστε τόσο ευαίσθητοί., Δεν είπε κανεις οτι θα βγουν στο ιντερνετ τα στοιχεία μας. Εφοριακός ορκισμένος θα τα βλέπει. Αν τωρά ΚΑΙ εδω εδω δημιουργησουμε τις γνωστές στρεβλώσεις και ο κάθε ελεγχόμενος γίνει αντικέιμενο διαπόμπευσης στα ΜΜΕ πριν καν αποδειχθεί τπτ η ολοκληρωθεί μαι έρευνα είναι αλουνου παππα ευαγγέλιο. Αλλο η πρόσβαση ενος ελεγκτη σε ευαισθητα δεδομενα για την προστασία του κοινού και άλλο η κατάχρηση εξουσίας που πολύ πιθανων να γίνει, δε διαφωνω. Αλλα έτερον εκάτερον. Εδω εχει γίνει της κακομοίρας μιλάμε οτι κανεις ποτε δε ξέρει που πως και γτ κονόμησε τόσο χρήμα τόσος κόσμος. Δυσανάλογα, πάντα, με την πραγματική οικονομία και εν πολλοίς απίστευτα γρήγορα. Σε σημείο να μιλάμε για επιχειρηματικά διαμόνια και κουραφέξαλα. Μη απόδοση ΦΠΑ, μη καταβολή εισφορών, φοροαποφυγή, αδηλωτα εισοδήματα, αδηλωτα ακίνηυτα, αδηλωτα οχήματα, κομπίνες με τιμολόγια, αδηλωτη εργασία, ψευδως δηλωμένη εργασία, στημενοι διαγωνισμοί, μίζες, παρανομες επιδοτήσεις, φακελάκια, πολεοδομικές παραβάσεις, περιβαλλοντικές παραβάσεις, επίορκοι δικαστες, από όλα εχει ο μπαξες! ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ για να είμαστε ελευθεροι τελικά?

 4. avatar nemiath

  επίσης θα κυνηγάνε μόνο όσους δεν είναι στους κομματικούς μηχανισμούς τους η δικοί τους.

 5. avatar sovokai

  και μετά, και μετά ?
  Μετά κανένας δεν θα χρησιμοποιεί τις ελληνικές τράπεζες για τα μαύρα του. ούτε ο ελέυθερος επαγγελματίας που δεν έκοψε απόδειξη, ούτε ο δημόσιος υπάλληλος που το απόγευμα εργάστηκε σε μια φιλική επιχείρηση για να "συμπληρώσει", ούτε ο ιδιωτικός υπάλληλος ο οποίος εργάστηκε μερικούς μήνες χωρίς ασφάλιση, αλλά και φυσικά καμία μεγάλη εταιρεία που πιθανών να έχει λίγο ή πολύ μαύρη τη φωλιά της.
  όλοι θα καταθέτουν τα χρήματα τους σε τράπεζες του εξωτερικού και την συνέχεια την ξέρουμε... αναδιάρθρωση τραπεζικού συστήματος κτλ.

  1. avatar Psilakratoras

   Μετα θα έχουμε ΥΓΙΗ καπιταλισμό, ίσως? Οπο πότε η διαφθορά και η απάτη συνιστούν δείκτη λειτουργικότητας μια οικονομίας? Θα μας φύγουν τα λ..α για τα Κευμαν? Και ετσι ίσως δε θα εχουν τόσο μάυρο χρήμα διαθέσιμο για να τσουλήσουν τους πολιτικούς εκέι που θέλουν? Και μετα? Θα μας λείψουν ποιοι? Οι ελληνάρες μεγαλοεπιχειρηματίες που δράμι δε τους νοιάζει για το που ζούν και δραστηριοπουνται ? Η θα μας λείψουν οι πολιτικοί? Η μήπως ότι περιγράφεις είναι ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ η στρεβλωση που μας έφερε μέχρις εδω?

   1. avatar sovokai

    Συμφωνώ με όλα αυτά που γράφεις... Συμφωνώ ότι τα παραπάνω είναι η στρέβλωση που μας έφερε εδώ.
    Δεν θα εξετάσουμε το γιατί όποιος έχει τη δυνατότητα να φοροδιαφεύγει το κάνει?
    Μήπως είναι η υπερφορολόγηση χωρίς την αντίστοιχες παροχές από το κράτος?

    1. avatar Psilakratoras

     Τωρα μιλας για τον απλό κόσμο ετσι ? Που εχει αναγκη τις παροχές του κρατους και που οι φόροι του είναι δυσβασταχτοι σχετικα με το εισόδημα του. Μισθωτούς , συνταξιούχους , μικροεμπόρους κλπ. Γτ για τους μεγαλοκαρχαρίες με το χρήμα που κινειτε ΜΟΝΟ μεσω τραπέζων (γτ ειναι πολυ να παει με σακουλες μαυρες) όλες αυτες οι παροχές του κράτους δε τους αφορουν γτ πολύ απλά ΔΕ τις χρησιμοποιούν. Επίσης μια λογική αντίδραση στην υπερφολόγηση είναι η αρνητική ψήφος, μια διαδηλωση, μια απεργία, ενα διαβημα, κατι ρε παιδί μου ενας αγωνας. Αλλα να κλέβεις επειδη κάποιος άλλος θεωρείς οτι σε φορολογεί πολύ και να βρίσκεις ως άλλοθι αυτό , δε μ παει και πολύ λογικό. Με το συλλογισμό αυτό, εχουμε δικαιολογήσει τα πάντα εμεις οι έλληνες. Παρκαρουμε χαλια γτ δεν υπάρχουν παρκινγκ, παμε απο τη λωρίδα ασφαλέιας γτ δε μας φτανουν οι υπόλοιπες, πεταμε τα σκουπιδια οπου να ναι και οπως να ναι γτ δεν ειαι σωστα βαλμένοι οι κάδοι, καταπατούμε οτι μπορουμε γτ ετσι κιαλλιως χαμενο θα παει η επειδη το εκαναν κιαλλοι πριν απο εμας και παει λέγοντας. Εύκολο , πολύ εύκολο να μοιραστείς την ατομική σου ευθύνη με άλλους που έκαναν το ίδιο με σένα καπου , καποτε. Μια χαρα δικαιολογήσε στον εαυτό σου και παμε παρακατω. Δύσκολο να απιτησεις καλυτερες υποδομες και να πολεμησεις γιαυτες. Δυσκολο να απαιτήσεις ορθη χρήση των πόρων που προκύπτουν απο τους φόρους και δικαιοτερη κατανομη τους. Αλλωστε ποιος θα κατσει να παλεψει όταν έχει τόσο ευκολα δίπλα του την διακιολογία της ατιμωρησίας του προηγούμενου? Εγκεφαλικη είναι η στρεβλωση της χώρς και επηρεάζει όλους τους υπόλοιπους τομείς και δραστηριότητες. Και δεν ειναι προσωπικο σχόλιο για σενα, με συμπεριλαμβανει. 🙂

 6. avatar ΚομμουνιστηςΑντικαπιταλιστης

  για πρωτη και μοναδικη , ελπιζω, φορα συμφωνω με το καπιταλι τον χρηστο. σωστο μετρο. βεβαια και στις χωρες που ισχυει αυτο εδω και χρονια αυτοι που βγαζουν μαυρο χρημα βρισκουν αλλους τροπους και το διακινουν. δε λυνει το προβλημα αλλα ειναι κατι.

 7. avatar Duke

  στο χέρι μας είναι
  η ψήφος μας μετράει
  όχι στο μνημόνιο

 8. avatar Βασίλης

  Μην πας μακριά... έχω κουμπάρο στην Ισπανία, (οχι καμια Σκανδιναβική χώρα που είναι τρεις αιώνες μπροστά) , οτνα μου έλεγε για τις πληρωμές του γέλαγα! Λοιπόν , όταν μετά απο συμφωνητικό μια εταιρία του καταθέτει ένα ποσό από συγκεκριμένη δουλειά στον λογαριαμό του. Το κράτος αποροφά άμεσα το ΦΠΑ και τον φορολογεί βάσει της περσυνής του φορολογικής κατάστασης! Αν έχει αλλάξει κάτι του γυρίζει ΑΜΕΣΑ πιστωτικό στον λογαριαμό του στο τέλος του χρόνου! Σαν ανέκδοτο....

 9. avatar sovokai

  Αυτός που μένει θεσσαλονίκη νομίζεις ότι είναι δύσκολο να πάει βουλγαρία?
  Αυτός που μένει κέρκυρα είναι δύσκολο να πάει ιταλία?
  αυτός που μένει σάμο είναι δύσκολο να πάει τουρκία?
  κτλ κτλ..

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει