Τους εκπροσώπους έντεκα γερμανικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, από τον χώρο του εμπορίου και της βιομηχανίας, συνάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην οικία του Γερμανού πρέσβη, Βόλφγκανγκ Ντολντ, και συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων Bayer, Bosch, BASF, Jungheinrich, Paul Hartmann, Lidl, Giesecke & Devrient, Bundesdruckerei, Wurth, Praktiker και Lowenbrau, έγινε αναλυτική αναφορά στα εμπόδια στην υλοποίηση επενδύσεων, στις αδειοδοτήσεις αλλά και στις αρνητικές επιπτώσεις στην επενδυτική τους προσπάθεια λόγω των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Αθ. Συριανός και ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών, Δρ Ντάνιελ Σταλ.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση για τη δημιουργία ενός φιλικότερου επενδυτικού περιβάλλοντος και στη μετατροπή της Ελλάδας σε μια χώρα φιλική προς τις επιχειρήσεις. Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των γερμανικών επιχειρήσεων συζήτησαν με τον υπουργό Ανάπτυξης τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η αγορά και υπογράμμισαν το ενδιαφέρον τους να συμβάλλουν στην επίτευξη του στόχου της ανάπτυξης της χώρας, με ενίσχυση των επενδύσεων τους στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα στην Ελλάδα περισσότερες από 150 γερμανικές επιχειρήσεις κατέχουν σημαντικό μερίδιο των ξένων επενδύσεων, παρέχοντας περισσότερες από 35.000 θέσεις εργασίας και πραγματοποιώντας το 2011 συνολικό κύκλο εργασιών ύψους 11 δισεκατομμυρίων ευρώ.