Το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, στο πλαίσιο κοινής πρωτοβουλίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών στην Ελλάδα, διοργανώνουν επιχειρηματική διημερίδα με θέμα: «Αναπτυξιακή Στρατηγική Ευρώπη 2020: Προώθηση Επιχειρηματικών Συνεργασιών στην Ελλάδα» που θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος», στην Αγία Παρασκευή.

Στην εκδήλωση θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Στην ίδια εκδήλωση θα μιλήσει ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος αρμόδιος για την βιομηχανία Antonio Tajani, οι οποίοι θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου από κοινού στις 15:15.

Σκοπός της διημερίδας, η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή – Γενική Διεύθυνση Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας, είναι η προώθηση των επιχειρηματικών συνεργασιών στην Ελλάδα μεταξύ ελληνικών και ευρωπαϊκών επιχειρήσεων σε έξι στρατηγικούς για την ανάπτυξη τομείς:

1. Φαρμακευτική Βιομηχανία/ Επιστήμες Υγείας
2. Ενέργεια
3. Τουρισμός
4. Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών
5. Τρόφιμα
6. Υλικά και Βασικές Τεχνολογίες Γενικής Εφαρμογής.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι επιχειρήσεις θα πραγματοποιήσουν επαφές με στόχο τη σύναψη επιχειρηματικών συμφωνιών ενώ παράλληλα θα παρουσιαστούν οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στη διημερίδα θα συμμετάσχουν ευρωπαϊκοί και εθνικοί θεσμικοί φορείς της επιχειρηματικότητας, καθώς και επιχειρηματίες από την Ελλάδα και από άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε.