Ευρωζώνη: Σε ιστορικά χαμηλά οι αποδόσεις των ομολόγων αρκετών χωρών

Ποιοι είναι οι παράγοντες που οδηγούν στην επιβράδυνση της οικονομίας


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15:20
07/06/2019
Ευρωζώνη: Σε ιστορικά χαμηλά οι αποδόσεις των ομολόγων αρκετών χωρών
loading

Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα είδαν σήμερα να υποχωρεί το κόστος δανεισμού τους αρκετές χώρες της Ευρωζώνης, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άνοιξε την πόρτα σε περαιτέρω μέτρα στήριξης της οικονομίας, εν μέσω επιβράδυνσης του ευρωπαϊκού βιομηχανικού κλάδου και φόβων για παγκόσμια ύφεση.

Οι αποδόσεις των δεκαετών γερμανικών, ολλανδικών, ισπανικών, πορτογαλικών, ιρλανδικών και κυπριακών ομολόγων υποχώρησαν σε ιστορικά χαμηλά μέσα στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις, ενώ των αντίστοιχων γαλλικών, αυστριακών και φινλανδικών τίτλων πλησίασαν τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα που κατέγραψαν το 2016.

Η ΕΚΤ απέκλεισε χθες την αύξηση των επιτοκίων για την επόμενη χρονιά, ενώ άνοιξε την πόρτα σε ενδεχόμενη μείωσή τους ή την αγορά περισσότερων ομολόγων, καθώς παράγοντες όπως ο παγκόσμιος εμπορικός πόλεμος και το Brexit οδηγούν σε επιβράδυνση την οικονομία της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα στοιχεία της Παρασκευής (07/06) έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή και οι εξαγωγές της Γερμανίας μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Απρίλιο, ενώ η Bundesbank αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για τη μεγαλύτερη οικονομία του μπλοκ.

Χθες, οι αποδόσεις των δεκαετών γερμανικών ομολόγων υποχώρησαν στο νέο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του -0,24%. Σειρά είχαν οι αποδόσεις των αντίστοιχων ολλανδικών, ιρλανδικών, ισπανικών και πορτογαλικών τίτλων, που κινήθηκαν και σήμερα σε αυτά τα χαμηλά επίπεδα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει