Μείωση έως 40% στα μισθώματα των κτιρίων των Ανεξάρτητων Αρχών και μέχρι 50% στους μισθούς των προέδρων και των αντιπροέδρων τους, επιτεύχθηκε τα δύο τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, στην απάντησή του σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινής Πιπιλή.

Μείωση κατά 189.000 ευρώ (40%) επιτεύχθηκε τα δύο τελευταία χρόνια στα μισθώματα των κτιρίων όπου στεγάζονται οι Ανεξάρτητες Αρχές κι

Έτσι για τα μισθώματα των Ανεξάρτητων Αρχών το Δημόσιο πληρώνει σήμερα 297.000 ευρώ, από 486.000.

Μειώσεις υπήρξαν και στις αποδοχές των προέδρων και των αντιπροέδρων, οι οποίες κλιμακώνονται από 10% έως και το 50% σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στην ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων).

Η κ. Πιπιλή, πάντως, ζήτησε να μετεγκατασταθούν οι Αρχές σε εγκαταλειμμένα κτίρια του Δημοσίου και των Ασφαλιστικών Ταμείων που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, ώστε και το κόστος να μειωθεί κι άλλο και να αποκτήσει ζωή το κέντρο της πρωτεύουσας.

Ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι θα εξετασθεί αυτή η προοπτική, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του υπουργείου Οικονομικών, χωρίς βέβαια η οποιαδήποτε αλλαγή να επηρεάσει το έργο των Ανεξάρτητων Αρχών.