Ξεπέρασε τα 1,12 δολάρια σήμερα το ευρώ, καθώς τα στοιχεία για την ανάπτυξη πρώτου τριμήνου στην ευρωζώνη ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Ο ρυθμός ανάπτυξης στην ευρωζώνη ήταν ισχυρότερος από τον αναμενόμενο το πρώτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, ενώ η ανεργία υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδό της εδώ και πάνω από μία δεκαετία. Όπως ανακοίνωσε η Eurostat, η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία, το ΑΕΠ στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,4% σε τριμηνιαία βάση τους τρεις πρώτους μήνες, συγκριτικά με 0,2% το τέταρτο τρίμηνο του 2018 και 0,1% το τρίτο τρίμηνο. Σε ετήσια βάση, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,2%, όσο και το τελευταίο τρίμηνο του 2018. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν αύξηση 0,3% σε τριμηνιαία βάση και 1,1% σε ετήσια.

Η Eurostat ανακοίνωσε επίσης ότι η ανεργία στην ευρωζώνη υποχώρησε στο 7,7% του εργατικού δυναμικού τον Μάρτιο με 12,630 εκατ. ανθρώπους να αναζητούν απασχόληση -το χαμηλότερο ποσοστό από τον Σεπτέμβριο του 2008, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Τα ισχυρά στοιχεία προσέφεραν ανακούφιση στους χρηματιστές ύστερα από τα απογοητευτικά στοιχεία του δείκτη PMI για τη μεταποίηση αυτό τον μήνα και τα επιφυλακτικά σχόλια από αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που ενίσχυσαν τις ανησυχίες ότι η ευρύτερη οικονομία παλεύει να ανακτήσει τη δυναμική της.

Το ενιαίο νόμισμα ενισχύθηκε στο 1,1215 δολάριο ύστερα από την ανακοίνωση των στοιχείων. Από τις αρχές του έτους, ωστόσο, παραμένει ένα από τα ασθενέστερα νομίσματα, υποχωρώντας πάνω από 2%.

Στην αγορά επικρατούσε σχετική ηρεμία, καθώς η Ιαπωνία βρίσκεται σε αργία ενώ ο όγκος συναλλαγών αναμένεται να είναι ακόμα πιο περιορισμένος αύριο λόγω της Πρωτομαγιάς.