Κρίσιμες συναντήσεις έχει προγραμματίσει ο επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γ. Προβόπουλος στο Λονδίνο, με στόχο να ενημερωθούν θεσμικοί επενδυτές και επενδυτικοί οίκοι για τις αλλαγές προς το καλύτερο που έχουν συντελεστεί στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα.

Ο Γ. Προβόπουλος θα συναντηθεί με επενδυτικούς οίκους όπως η Morgan Stanley, η UBS, η JP Morgan, η Goldman Sachs, καθώς και σε μεγάλες τράπεζες όπως η Citibank, η Deutsche Bank και η Credit Suisse. Στο πρόγραμμα των συναντήσεων έχουν συμπεριληφθεί και εκπρόσωποι των μεγάλων μέσων ενημέρωσης.

Ο διοικητής της ΤτΕ θα επισημάνει την πρόοδο που έχει συντελεστεί στα θεμελιώδη της ελληνικής οικονομίας και την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας, καθώς και το εύρος των διαρθρωτικών αλλαγών που έχουν πραγματοποιηθεί.

Κύριο βάρος θα δοθεί στις εξελίξεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα, και ιδιαίτερα στις συγχωνεύσεις και την ανακεφαλαιοποίηση.

Θα τονιστεί δε ότι η ανακεφαλαιοποίηση θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη των καταθετών επιταχύνοντας την επιστροφή καταθέσεων.

Το σημαντικότερο στοιχείο, ωστόσο, είναι ότι μέσω των συγχωνεύσεων και της ανακεφαλαιοποίησης θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την επανάκτηση της πρόσβασης στις διεθνείς αγορές.

Στο επιτελείο της ΤτΕ που θα πραγματοποιήσει τις επαφές και τις παρουσιάσεις, θα μετάσχουν ακόμη ο οικονομικός σύμβουλος του διοικητή, Γιώργος Ταβλάς, καθώς και οι εντεταλμένοι διευθυντές της τράπεζας, Σπύρος Παντελιάς και Οδυσσέας Χριστοφόρου.