«Διόρθωση» στην προσαρμογή των συντάξεων

Πώς θα εφαρμοστεί σωστά το σύστημα... περικοπών


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΡΓΑΣΙΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΗ
22:13
12/01/2013
«Διόρθωση» στην προσαρμογή των συντάξεων
3
loading

Τα λάθη που έγιναν στη διαδικασία προσαρμογής των συντάξεων, που είχαν σαν αποτέλεσμα να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ, σπεύδει να διορθώσει το υπουργείο Εργασίας, όπως είχε άλλωστε προαναγγείλει ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

Η αδικία αυτή με τις συντάξεις οφείλεται σε ένα σφάλμα του συστήματος προσαρμογής των συντάξεων, δεν μπορούσε να εντοπίσει αυτούς που λάμβαναν δυο συντάξεις (κύριες και επικουρικές), και έτσι σε αυτούς η μείωση κατά 12% δεν έγινε.

Από την 1η Απριλίου θα υπάρξει νέος υπολογισμός των συντάξεων, προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη αυτά και να εφαρμοστεί σωστά το σύστημα περικοπών που ισχύει.

Δεν αποκλείεται μάλιστα το ενδεχόμενο να υποστούν οι συνταξιούχοι που δεν «άγγιξαν» οι περικοπές αναδρομικές μειώσεις, όπως επιβεβαιώνουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

  ΚΑΜΙΑ "ΔΙΟΡΘΩΣΗ" ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ??!!!! ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΓΚΗ !! (ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΝΑ ΜΙΛΑΩ!!!)

 2. avatar ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

  Η ΜΕΙΩΣΗ 12 % ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ
  ΚΥΡΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ Ν4051/12 ΑΠΟ1/1/2012
  ΠΟΣΟ ΠΟΣΟΣΤΟ
  1300

 3. avatar thor

  Να μην περικοπούν κατά 12% όλες οι συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ ,και η αδικια αυτή με τις συντάξεις οφείλεται σε ένα σφάλμα του συστήματος Η ΑΔΙΚΙΑ !!!!! ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ,ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΕΛΗ ,ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ,ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΟ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ !!! ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΟΠΛΑ!!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει